نماد خودرو را بشناسیم | سایت آموزش بورس ایران
کشف قیمت خودرو
  1. خانه
  2. نمادهای بورس
  3. نماد خودرو را بشناسیم
نمادهای بورس

نماد خودرو را بشناسیم

نماد خودرو را بشناسیم بخش های اصلی Toggle نماد خودرو را بشناسیممعرفی نماد خودروتاریخچه شرکت ایران خودروبرای حرفه ای شدن در بورس ترکیب و اعضای هیئت مدیره ایران خودروسهامداران شرکت ایران خودروتولید و فروش ایران خودروترازنامه خودرو شرکت تجاری ایران خودرو با نام تجاری IKCO در ایران تاسیس شد و دفتر…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

نماد خودرو را بشناسیم

شرکت تجاری ایران خودرو با نام تجاری IKCO در ایران تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد. این شرکت در سابقه خود خودروهای زیادی را به بازار عرضه داده است و سرانجام در سال ۱۳۷۱ سهام خود را از خاص به عام تغییر داد و در بازار بورس مشغول به سرمایه گذاری شد، امروزه در بازار دوم بورس که در زیر مجموعه گروه صنعت خودرو و ساخت قطعات قرار دارد سهام خود را معامله می کند.

معرفی نماد خودرو

گروه صنعتی ایران خودرو از ۱۱۹ شرکت فرعی تشکیل شد که در زمینه هایی مثل خدمات پس از فروش، قطعات، سرمایه گذاری در سهام شرکت ها، خدمات حمل و نقل و  فعالیت دارند. این شرکت با نماد خودرو وارد بازار بورس تهران گردیده که امروزه توانسته است سود خوبی را به دست آورد.

این شرکت از زمانی که تاسیس شده است تا به امروز افزایش ۲۵ درصدی سرمایه را تجربه نموده بنابراین می توان گفت در بازار بورس مورد توجه بیشتر افراد قرار می گیرد.

نماد خودرو در بورس

تاریخچه شرکت ایران خودرو

در سال ۱۳۴۱ شرکت ایران خودرو توسط برادران خیامی با سرمایه حدود ۱۰۰ میلیون ریال تاسیس شد و در شهریور ماه همان سال در اداره ثبت شرکت های تهران ثبت شد. اولین خودروهایی که در این شرکت تولید شدند اتوبوس های ال پی بودند که شاسی های آن را از آلمان وارد می کردند.

این شرکت در اوایل تاسیس ایران ناسیونال نام داشت و در سال ۱۳۴۸ کارخانه موتور دیزل کامیون و اتوبوس خود را در تبریز با اسم شرکت تولید موتورهای دیزل ایران با سرمایه گذاری دایمکلربنز آلمان تاسیس نمود، همچنین در همین سال با سرمایه گذاری ZF آلمان کارخانه تولید گیربکس اتوبوس و کامیون را احداث کرد.
با قراردادی که با شرکت روتش انگلستان در سال ۱۳۴۵ پایه گذاری نمود توانست پیکان را تولید نمایید و از سال ۱۳۴۶ کارخانه تولید پیکان را بنیان نهاد که تولید آن در مقدار بالا را شروع نمود.

حتما بخوانید
نماد کاسپین را بشناسیم

از سال ۱۳۴۶ تا سال ۱۳۵۷ این کارخانه پیکان را در مدل هایی مثل لوکس، کار، جوانان، استیشن و وانت ساخت و بازار عرضه داد، از طرفی هم در طی این سال ها کامیون، مینی بوس و آمبولانس را در این شرکت تولید نمود.

برای حرفه ای شدن در بورس 

 مطلب مربوط به  نظریه مدرن سبد سهام را هم


مطالعه کنید

در سال ۱۳۵۲ شرکت ایران ناسیونال تصمیم گرفت که محصولات خود را بدون مشارکت هیچ شرکتی به فروش برساند به همین علت چندین شرکت تامین کننده و چند کارخانه را در سراسر ایران تاسیس نمودند.
سپس در سال ۱۳۵۶ تصمیم های جدیدی را برای جایگزین نمودن ماشین های دیگر به جای پیکان اتخاذ کرد، اما با انقلابی که رخ داد این پروژه لغو شد. بعد از آن شرکت ایران خودرو با شرکای خارجی و پژو فرانسه برای تولید ماشین های جدید در ایران به توافق رسیدند.

بعد از انقلاب ۱۳۷۵ اموال و دارایی های بعضی از اشخاص مصادره شد، بنابراین شرکت ایران ناسیونال برادران خیامی هم مصادره گردید و در اختیار دولت قرار گرفت.

بعضی از گروه های انقلابی در صدد تخریب کارخانه ایران ناسیونال بودند و بر این عقیده بودند که نباید این شرکت دوباره راه اندازی شود، ولی موفق به انجام این کار نشدند، اما شرکت ایران خودرو دچار ضررهای زیادی شد.

در سال ۱۳۶۷ با توجه به قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت بین ایران و عراق مقدمات ساخت پژو ۴۰۵ را مهیا کردند، برای اولین بار در سال ۱۳۷۰ سمندی را طراحی نمودند که در سال ۱۳۸۱ به بازار عرضه شد و تمامی قطعات آن ایرانی بود.
بعد از آن هم طرح های مختلفی را بر روی این ماشین پیاده کردند که توانستند مدل های مختلفی را به بازار عرضه کنند. در سال ۱۳۸۲ توانستند پارس سال، سمند سال و پژو ۲۰۶ صندوق دار را به محصولات خود بیفزایند. خودروی رانا را در سال ۱۳۸۷ طراحی نمودند که بر پایه محصولات شرکت های خارجی بود، بنابراین ایران توانست جایزه ملی صادرات را کسب نماید.

حتما بخوانید
نماد ومعلم را بشناسیم

ر سال ۱۳۹۰ خودروی دنا را که توسط طراحان ایرانی طراحی شده بود را رونمایی کردند. در اواخر سال ۱۳۹۰ پژو بعد از ۲۰ سال، همکاری خود را با ایران خودرو به اتمام رساند و تحریم های جدیدی که بر ایران وارد شد مانع از ساخت این خودرو می شد، اما دوباره توانستند با شرکت پژو به توافق برسند تا محصولات جدیدی را به فروش برسانند.

ترکیب و اعضای هیئت مدیره ایران خودرو

اعضای هیئت مدیره ایران خودرو  با نماد خودرو را ۵ نفر تشکیل می دهند که هر کدام از یک شرکت سرمایه گذاری انتخاب شده اند و شامل افراد زیر می شوند:
رئیس هیئت مدیره محمد رضا فیض بخش از سازمان مدیرت صنعتی می باشد.
نایب رئیس هیئت مدیره اصغر ابوالحسنی از شرکت سرمایه گذاری سلیم است.
اعضای هیئت مدیره فرشاد مقیمی از شرکت تعاونی کارکنان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، عادل پیر محمدی از شرکت تجارت حامی الکترونیک ایرانیان و مرتضی شفیعی از شرکت پویانمایان رستا هستند.

سهامداران شرکت ایران خودرو

سرمایه داران مختلفی در سهام این شرکت سهیم هستند که اصلی ترین سهامداران آن با ۱۷ درصد سهم از شرکت ملی صنایع پتروشیمی می باشد. صندوق های کارکنان شرکت ملی نفت با ۱۱ درصد، شرکت گروه پتروشیمی تابان فردا بخش ۱ با ۹ درصد، شرکت سرمایه گذاری نفت و گازو پتروشیمی تامین پخش با ۶ درصد، شرکت گروه پتروشیمی تابان فردا سهامی عام با ۳ درصد، شرکت س ا تهران س.خ- م ک م ف ع با ۲ درصد، شرکت س ا خراسان رضوی س.خ-م ک م ف ع با ۲ درصد، شرکت واسط مالی دی با ۲ درصد از دیگر سهامداران شرکت به شمار می روند. سهامداران کوچک دیگری هم هستند که بقیه سهام شرکت را در دست دارند.

حتما بخوانید
نماد والبر را بشناسیم

تولید و فروش ایران خودرو

ایران خودرو محصولات مختلفی را تولید و به فروش می رساند که هر کدام در سود آوری این شرکت نقش بسزایی دارند. از محصولات ایران خودرو می توان: وانت آریسان، سمند، دنا، دنا پلاس، پژو ۴۰۵، پژو پارس، پژو ۲۰۷، پژو ۲۰۶، پژو ۵۰۸، رانا، دانگ فنگ، رنو تندر، هایما، پیکاپ سوزوکی را نام برد. شرکت ایران خودرو در فروش این خودرو ها بسیار موفق می باشد و توانسته است سرمایه زیادی را به دست آورد.

ترازنامه خودرو

نماد خودرو ترازنامه

نگاره پیش رو با عنوان نماد خودرو را بشناسیم صرفا جهت شناخت این نماد بوده و به هیچ وجه به منظور سیگنال دهی نمیباشد.

ضمنا اطلاعات این تحلیل تا پایان شهریور۹۹ میباشد

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.