چرا عرضه اولیه سهام اکثرا سودآور است؟ | سایت آموزش بورس ایران
عرضه اولیه سهام
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. چرا عرضه اولیه سهام اکثرا سودآور است؟
آموزش بورس

چرا عرضه اولیه سهام اکثرا سودآور است؟

چرا عرضه اولیه سهام اکثرا سودآور است؟ بخش های اصلی Toggle چرا عرضه اولیه سهام اکثرا سودآور است؟خرید عرضه اولیه با خرید و فروش سهام چه تفاوتی دارد؟برای حرفه ای شدن در بورس بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه چه موقع است؟علت افزایش قیمت سهام شرکت ‌ها بعد از عرضه اولیه…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

چرا عرضه اولیه سهام اکثرا سودآور است؟

عرضه اولیه سهام با علامت IPO نشان داده می‌ شود. هنگامی که سهام شرکتی برای اولین بار در بورس عرضه می شود، به روز اول عرضه سهام اصطلاحا عرضه اولیه گفته می شود و در آن ، درصد مشخصی از کل سهام شرکت برای نخستین بار در بازار بورس عرضه خواهد شد.

عرضه اولیه یک شرکت در بورس به این معنی نیست که آن شرکت، شرکت تازه است، بلکه به این معنی است که به تازگی اجازه خرید و فروش سهام آن در بورس صادر شده است.

عرضه اولیه

خیلی از این شرکت ها ممکن است یک شرکت دولتی باشند که سال های زیادی سابقه داشته اند. عرضه اولیه معمولاً باعث می‌ شود بخشی از پول سرمایه‌ گذاران به جای خرید سهام موجود، برای خرید سهام جدید به کار رود و به این ترتیب، تقاضای مؤثر برای سهام موجود را کاهش دهد در حالی که عرضه کل سهام در بازار افزایش یافته‌ است.

به همین علت عرضه اولیه غالباً سود ده می باشد که باعث شده تا این نوع سهام ها از درجه محبوبیت بالایی در بین افراد فعال در بازار بورس برخوردار باشند.

خرید عرضه اولیه با خرید و فروش سهام چه تفاوتی دارد؟

همان‌ طور که گفته شد هنگامی‌ که سهام یک شرکت برای اولین بار در بورس عرضه شود، به روز اول عرضه سهام، گفته می ‌شود. بنابراین انتشار سهام شرکت ‌ها برای اولین بار به ‌عنوان عرضه اولیه سهام  در بورس ارائه شده است.

حتما بخوانید
سرمایه در گردش چیست؟
برای حرفه ای شدن در بورس 

 مطلب مربوط به  حق تقدم سهام را هم


مطالعه کنید

در عرضه اولیه عمومی، نام شرکت و نماد سهم، تاریخ روز عرضه، تعداد سهام قابل عرضه، سهمیه خریدار حقیقی و حقوقی، دامنه قیمتی و مدیر عرضه مشخص است؛ اما برای خرید سهام، محدودیتی در نظر گرفته نشده است و تا زمانی که عرضه برای خرید سهام وجود داشته باشد، شخص می ‌تواند آن را با قیمت قابل معامله در بازار خرید نماید.

عرضه اولیه بورس

سهام شرکت ‌ها در عرضه اولیه، ارزان‌ تر از ارزش واقعی آن است و در بیشتر مواقع عرضه‌ های اولیه که در بورس انجام شده، سودآور بوده ‌اند. به همین علت ممکن است تقاضا برای خرید عرضه های اولیه زیاد باشد و همه فعالین بازار بورس اوراق بهادار تمایل به خرید سهام عرضه اولیه‌ ای داشته باشند.

پس از تبدیل‌ شدن عرضه اولیه به سهام و به‌ نوعی متعادل شدن قیمت آن، برای خرید این سهام سرمایه گذاران باید به بررسی همه‌ جانبه عوامل متعدد اثرگذار در سهم پرداخته و با احتیاط و بررسی تحلیلی، اقدام به ثبت سفارش نمایند.

بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه چه موقع است؟

دانستن زمان مناسب برای فروش سهام عرضه اولیه از ارزش بالایی برخوردار است. سهامداران می ‌توانند از فردای روز عرضه اولیه سهام ، آن را به فروش برسانند. اما برای دانستن بهترین زمان برای فروش سهم، باید چند راهکار زیر را مورد بررسی دهید.

  • ارزیابی وضعیت فعلی و آینده شرکت عرضه ‌شده در بازار بورس
  • توجه به میزان بزرگی و کوچکی شرکت عرضه‌ شده در بازار بورس
  • مطالعه تحلیل بنیادی سهام عرضه اولیه در سایت‌ های تحلیل گری و کانال‌ های خبری کارگزاری ‌ها
  • بررسی رفتار سهامداران عمده در ایام معاملات سهم پس از عرضه اولیه
  • بررسی روند فعلی بازار بورس که مانند هر فعالیت اقتصادی دیگر دارای دوره‌ های متفاوتی از رکود، رشد و رونق است.
حتما بخوانید
ویژگی های انواع شاخص بورس

در مورد این ‌که چه وقت بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه است؛ پاسخ قطعی وجود ندارد و به عوامل مختلفی مانند اهداف و انتظارات از سهم، نیاز به نقدینگی حاصل از عرضه اولیه و آینده شرکت بستگی دارد.

افزایش و یا کاهش قیمت عرضه های اولیه در روزهای پس از عرضه، مانند تمامی سهام موجود در بازار سرمایه به عرضه و تقاضای بازار مربوط است.

با این وضع بهتر است تا زمانی که صف خرید عرضه اولیه در بورس ادامه دارد، سرمایه گذاران به سهام داری ادامه دهند و با توجه به شرایط بازار و شرکت نسبت به فروش یا نگهداری سهم اقدام نمایند.

عرضه اولیه در بورس

علت افزایش قیمت سهام شرکت ‌ها بعد از عرضه اولیه چیست؟

یکی از دلایل رشد قیمت سهم بعد از اولین عرضه، وجود ۲ محدودیت است؛ محدودیت در تعداد سهام قابل خریداری و محدودیت در تعداد سهام عرضه شده. در چنین شرایطی سهام شرکت کمی ارزان ‌تر از ارزش ذاتی خواهد بود که توسط تحلیل ‌گران برآورد شده است و در نتیجه برای سرمایه گذاران جذابیت بیشتری دارد.

این کار باعث افزایش تقاضا برای آن سهم می ‌شود. مناسب بودن این قیمت باعث می‌ شود تا قیمت سهام شرکت‌ ها بعد از عرضه اولیه رشد کند. بعد از مدتی با افزایش قیمت سهم و عرضه سهام داران عمده و سرمایه گذارانی که در ابتدا سهم را خریداری کرده‌ اند، تقاضا برای سهم کاهش پیدا می ‌کند.

در این شرایط سهم، متعادل شده است و در نهایت نیز سرمایه گذاران با سهم ذکر شده مانند سایر سهم‌ های بازار برخورد می ‌کنند. به همین علت رشد و افت قیمت سهم به عملکرد آن شرکت بستگی پیدا می ‌کند. حتی اگر آن سهم به شکل هیجانی رشد کرده باشد، باز هم این احتمال وجود دارد که افت زیادی را نیز تجربه کند.

حتما بخوانید
اوراق گواهی تسهیلات مسکن در بورس

مزایای عرضه اولیه سهام

  • تعداد متنوع و زیادی از سرمایه ‌گذاران برای بالا بردن سرمایه‌ شرکت.
  • پایین آمدن هزینه سرمایه برای شرکت.
  • بالا رفتن اعتبار و چهره‌ بیرونی شرکت که به فروش و سود بیشتر شرکت خواهد افزود.
  • در عرضه اولیه ، شرکت‌ های عمومی توان جذب و نگهداری مدیران و کارکنان باتجربه را از طریق سهم ‌دهی به کارکنان‌ شان از سهام شرکت دارا می‌‌ باشند.
  • تسهیل مالکیت شرکت‌ های دیگر.
  • بهترین گزینه برای افزایش هنگفت پول شرکت در مقایسه با گزینه ‌های دیگر.

معایب عرضه اولیه سهام

  • شرکت موظف به انتشار حساب‌ ها، اطلاعات مالی و مالیاتی و دیگر اطلاعات تجاری خود است.
  • قانونی بودن هزینه‌ های حسابداری و بازاریابی، که مبلغ قابل ‌توجه و رو به‌ رشدی را به دوش شرکت می ‌گذارد.
  • مدیران شرکت به زمان، تلاش و توجه بیشتری برای گزارش‌ های خود نیاز دارند.
  • انتشار عمومی اطلاعات ممکن است مورد استفاده‌ رقبای شرکت، کار پردازان و خریداران قرار گیرد.
  • با توجه به افزایش سهام ‌داران و حق رأی آن ها که تأثیر زیادی بر تصمیمات هیئت‌ مدیره‌ شرکت می‌ گذارد، توانایی کنترل مؤثر و قدرتمند را در مواقع اورژانسی از شرکت سلب می ‌کند.

گاهی اوقات شرکت‌ های دولتی با سال ‌ها سابقه کار، باز هم تمایل دارند که در عرضه اولیه شرکت کنند، زیرا شرایط خرید و فروش سهام در عرضه‌ های اولیه کمی با سهام‌ های عادی متفاوت است.

همان طور که گفته شد ممکن است عرضه سهام همیشه سودآور نباشد، به همین علت باید تمام احتمالات را در نظر داشته باشید تا دچار ضرر نشوید.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.