نماد خپارس را بشناسیم | سایت آموزش بورس ایران
تحلیل نماد خپارس
  1. خانه
  2. نمادهای بورس
  3. نماد خپارس را بشناسیم
نمادهای بورس

نماد خپارس را بشناسیم

آشنایی با نماد خپارس بخش های اصلی Toggle آشنایی با نماد خپارسمعرفی نمادتاریخچه شرکتبرای حرفه ای شدن در بورس ترکیب و اعضای هیئت مدیرهترکیب سهامداران شرکتتولید و فروش محصولاتترازنامه یکی از شرکت ها و موسسه ها یی که بخشی از سهام خود را در بازار بورس مورد معامله قرار می دهند…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

آشنایی با نماد خپارس

یکی از شرکت ها و موسسه ها یی که بخشی از سهام خود را در بازار بورس مورد معامله قرار می دهند شرکت پارس خودرو می باشد که مشغول به پذیره نویسی است. پارس خودرو یک شرکت تولید اتومبیل ایرانی می باشد و نماد آن در بورس خپارس است

معرفی نماد

شرکت پارس خودرو در سال ۱۳۷۸ قسمتی از سهام خود را در بازار بورس اوراق بهادار مورد معامله قرار داد و عرضه های اولیه خود را در اختیار مردم قرار داد.

هنگام عرضه سهام، شرکت سهامی عام سایپا ۵۰ درصد از سهام پارس خودرو را خریداری نمود و به عنوان بزرگ ترین سهامدار این شرکت شناخته می شود. در سال ۸۲ حدود ۳۴ درصد دیگر از سهام این شرکت توسط شرکت سایپا خریداری گردید.

تحلیل نماد خپارس

تاریخچه شرکت

در سال ۱۳۳۵ شرکت پارس خودرو که با نام جیپ احداث شد، فعالیت خود را با وارد کردن خودروهای جیپ و قطعات آن ها شروع نمود. در سال ۱۳۳۸ کارخانه این شرکت در جاده مخصوص کرج احداث گردید و کار مونتاژ خودروهای جیپ را در ایران شروع نمودند. سالن های پرس و ساخت قطعات را در سال ۱۳۴۵ تاسیس کردند و به دنبال گسترش فعالیت های خود خودرو های شاهین و آریا را تولید کردند.

در سال ۱۳۵۲ شرکت سهامی خاص موتور جک تاسیس شد و تمامی دارایی های شرکت جیپ به این شرکت انتقال پیدا کرد. مهم ترین امکاناتی که در شرکت وجود دارد شامل ماشین آلات پرس قطعات، تجهیزات اتاق سازی، خطوط تزئینات، تست ماشین آلات، خط رنگ، دستگاه ای اندازه گیری، دستگاه های برش و … می شود.
مساحت این کارخانه بالغ بر ۵۹۰۰۰۰ مترمربع است که حدود ۱۹۲۰۰۰ متر مربع آن را فضای تولیدی، اداری، ساختمان ها، کارگاه ها و سوله ها تشکیل می دهند.

حتما بخوانید
نماد وغدیر را بشناسیم
برای حرفه ای شدن در بورس 

 مطلب مربوط به  ارزش خالص دارایی ها (NAV) را هم


مطالعه کنید

در سال ۱۳۵۳ مشغول به تولید خودرویی به اسم شورلت اپل شدند در پی آن بعد از گذشت دو سال خودروهای شورلت نوا، بیوک و آمبولانس چروکی را تولید نمودند. تولید لندرور را در سال ۱۳۶۲ آغاز کردند و در طی آن جیپ های نظامی و کالسکه ای را به محصولات خود اضافه کردند.

اسم این شرکت را طبق مصوبه ای به شرکت جنرال موتورز ایران تغییر دادند. بعد از چندی یعنی در سال ۱۳۵۹ نام شرکت را به خودرو سازی ایران و در همین سال به پارس خودرو تغییر دادند.
این شرکت که به عنوان سهامی خاص تاسیس شده بود در سال ۱۳۷۱ از سهامی خاص به سهامی عام تغییر پیدا کرد و اساسنامه جدید شرکت را بر پایه آن تنظیم نمودند.

در سال ۱۳۸۵ آزمایشگاهی را برای تست مواد و قطعات احداث نمودند، اجرای سیستم های نوین مدیریت، بهبود کیفیت محصولات، تمدید گواهینامه بین الملی نظام مدیریتی در محیط زیست، اخذ لوح تقدیر سرآمدی را در کارنامه خود دارد.

تحلیل نماد خپارس

ترکیب و اعضای هیئت مدیره

اعضای هیئت مدیره شرکت از ۵ نفر تشکیل می شود که شامل افراد زیر می شوند:
مصطفی مدبر با مدرک فوق لیسانس مدیر عامل شرکت پارس خودرو می باشد.
مهدی جمالی با مدرک دکتری از شرکت سرمایه گذاری سایپا رئیس هیئت مدیره می باشد.
محمد کبریتی با مدرک فوق لیسانس از مهندسی مشاوره سازه گستر سایپا نایب رئیس هیئت مدیره می باشد.
ناصر آقا محمدی با مدرک مهندسی مکانیک از شرکت نیوان ابتکار، محمود دو دانگه با مدرک مهندسی صنایع از شرکت تحقیقات و نوآوری صنایع خودرو سایپا، مهدی قدرتی با مدرک لیسانس حقوق از شرکت سایپا اعضای هیئت مدیره شرکت پارس خودرو هستند.

حتما بخوانید
نماد سپ را بشناسیم

ترکیب سهامداران شرکت

هر شرکتی معمولا برای گسترش فعالیت های خود دارای سهامدارانی می باشد که شرکت پارس خودرو هم از این حیث مستثنا نیست. عمده ترین سهامدار این شرکت با ۳۵۰/۲۰ درصد سهم شرکت ایرانی تولید ماشین سایپا است.

شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنعتی نیوان با ۹۵۰/۲۳ درصد، شرکت سایپا با ۱۹۰/۱۲ درصد، شرکت سرمایه گذاری و توسعه ص. نیوان. ابتکار بخش ۱ با ۷۷۰/۷ درصد و شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا با ۳۹۰/۵ درصد از سهامداران این شرکت هستند.

تولید و فروش محصولات

امروزه شرکت پارس خودرو محصولات رنو را تحت لیسانس شرکت اصلی تولید می کند، خودروی های رنو ساندرو، برلیانس و رنو لوگان از این خودرو ها می باشند. تندر ۹۰ هم جز این خودرو ها است که همگی به علت تحریمات با توقف تولید رو به رو شده اند. دو محصول جدید از سال ۱۳۸۸ به اسم نیسان تیبا و نیسان قشقایی به تولیدات این شرکت اضافه شد.

شرکت پارس خودرو با فروش محصولات تولیدی خود توانسته است سود زیادی را به دست آورد.

ترازنامه

تراز نماد خپارس

پیشنهاد می شود در همین گروه درباره ی نماد خودرو نیز مطالعه نمایید.

نگاره یپیش رو با عنوان نماد خپارس را بشناسیم صرفا جهت آشنایی با این نماد بوده و به هیچ وجه به منظور سیگنال دهی نمی باشد.

ضمنا اطلاعات این تحلیل تا پایان شهریور۹۹ میباشد.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.