انواع مجمع های شرکت های بورسی | سایت آموزش بورس ایران
انواع مجمع های شرکت های بورسی
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. انواع مجمع های شرکت های بورسی
آموزش بورس

انواع مجمع های شرکت های بورسی

انواع مجمع های شرکت های بورسی بخش های اصلی Toggle انواع مجمع های شرکت های بورسیچند نوع مجمع در شرکتهای بورسی وجود دارد؟مجمع عمومی عادیمجمع عمومی فوق العادهمجمع عمومی مؤسسچند نکته مهم در خصوص انواع مجمع های شرکت های بورسیانواع شرکت های سرمایه گذاریرشدیارزشی   زمانی به شناخت  انواع مجمع…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

انواع مجمع های شرکت های بورسی

  زمانی به شناخت  انواع مجمع های شرکت های بورسی  نیاز پیدا میکنیم  که سهام داران و مدیران یک شرکت بورسی میخواهند در مورد   وضعیت شرکت در بورس  تصمیم بگیرند.

در این زمان این جلسات در قالب مجمع ها تعریف می شوند . زمانی که  در مجمع یک نماد، سود نقدی تصویب می شود، نماد بدون محدودیت دامنه نوسان بازگشایی شده و میزان سود تقسیمی مورد تایید در مجمع، از قیمت سهم کسر می‌گردد یعنی قیمت سهم بعد از کسر مقدار سود نقدی بر اساس عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد.

سهام داران تازه کار باید برای دستیابی به اطلاعات در خصوص با انواع مجمع های شرکت‌ ها، منابع مختلف را بررسی نمایند تا بیشتر متوجه ویژگی های شان شوند و تصمیمات  مناسبی در این خصوص بگیرند.

این مجمع‌ ها برای سهام‌ داران و شرکت ها، منافعی مشخص و یا پیش بینی نشده ای به همراه خواهند داشت. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا شما را بیشتر با انواع مجمع های شرکت های بورسی آشنا کنیم.

انواع مجمع های شرکت های بورسی

 

چند نوع مجمع در شرکتهای بورسی وجود دارد؟

  • مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی با هدف رسیدگی به صورت های مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و همچنین تصویب میزان سود نقدی تقسیمی بین سهام‌ داران تشکیل می‌ شود. این مجمع با حضور حداقل بیش از نیمی از سهام‌ داران شرکت رسمیت پیدا می کند و تنها یک بار در سال برگزار می‌ شود.

  • مجمع عمومی فوق العاده

یکی دیگر از انواع مجمع در بورس که دارای اهمیت زیادی هم می باشد، مجمع عمومی فوق العاده است که شیوه برگزاری آن نیز به صورت تقریبی به مجمع عمومی عادی شبیه می باشد با این تفاوت که در آن به مواردی نظیر: عوض کردن اساسنامه شرکت، کاهش و افزایش سرمایه شرکت یا حتی موردی مانند انحلال شرکت پرداخته می شود.

  • مجمع عمومی مؤسس

تصویب اساسنامه و تعیین مدیران و بازرسان شرکت های سهامی از اولین اقداماتی است که برای تأسیس شرکت انجام می‌ شود. مجمع عمومی مؤسس اولین گردهمایی صاحبان سهام محسوب می شود. این مجمع فقط یک بار تشکیل می شود. در قانون به رسمیت رسیدن مجمع عمومی مؤسس دارای شرایط خاصی است.

حتما بخوانید
درباره بورس

حضور بعضی از اعضا در مجمع عمومی مؤسس ضروری است. اگر در اولین گردهمایی، مجمع به اکثریت نرسد، مجمع عمومی مؤسس جدید تنها برای ۲ بار دیگر توسط مؤسسین اعلام خواهد شد. اگر حاضرین در جلسات جدید مجمع مؤسس دارای یک سوم سرمایه تاسیس شرکت باشند، جلسه رسمی می باشد و تصمیماتی که با اکثریت دو سوم آرا حاضرین اخذ شود اعتبار خواهد داشت.

در صورتی که این جلسات نیز به اکثریت نرسد مؤسسین باید عدم تشکیل شرکت را به اطلاع همه برسانند.

انواع مجمع های شرکت های بورسی

چند نکته مهم در خصوص انواع مجمع های شرکت های بورسی

  • شرکت ها تا ۸ ماه بعد از تاریخ برگزاری مجمع های بورس ،زمان دارند که سود نقدی را بین سهام داران خود تقسیم کنند. بعضی از شرکت‌ ها به موقع و بسیار سریع این سود نقدی را میان سهام‌ داران خود توزیع می کنند و بعضی دیگر از آن ها تا آخرین مهلتی که در اختیار دارند این سود را در شرکت نگه می دارند و سپس به سهام داران خود پرداخت خواهند کرد.
  • بنابراین باید توجه کافی داشته باشید که قبل از برگزاری مجمع ها، زمان‌ بندی پرداخت سود را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهید.
  • به یاد داشته باشید که تمام تصمیماتی که در مجمع های شرکت‌ بورس اتخاذ می شود، مانند: تقسیم کردن سود نقدی یا افزایش و یا کاهش دادن سرمایه، شامل تمامی افرادی که در آن تاریخ سهام‌ دار شرکت بوده اند می شود.
  • اگر سود نقدی تقسیمی شرکت در مجامع شرکت‌ های بورسی شامل حال تان نگردد و در تاریخ مشخص گشته آن را از شرکت طلب ننمایید، شما همچنان این سود را از شرکت طلب کار خواهید بود.
  • حتی اگر چند سال بعد هم به شرکت مراجعه کنید قادر خواهید بود آن سود را طلب کنید و آن شرکت نیز موظف به پرداخت تمام و کمال سود خواهد بود. پس در مورد این خصوص هیچ نگرانی نداشته باشید.
  • اگر در مجمع های بورس سود نقدی تصویب شود معمولا در روز بازگشایی نماد، این سود از قیمت قبل از مجمع سهم کسر می شود و قیمت تئوری یک سهم در هنگام بازگشایی نماد، برابر خواهد بود با قیمت روز قبل از مجمع منهای سود تقسیمی تصویب شده در مجمع.
  • معمولا دو روز بعد از برگزاری مجمع شرکت، نماد معاملاتی شرکت بازگشایی خواهد شد.
  • تمام افرادی که در این مجمع ها هستند، از حق نظر دادن برخوردار می باشند.
  • تا ۲ روز کاری قبل از برگزاری مجمع شرکت، نماد معاملاتی آن متوقف خواهد شد و دیگر قابل معامله نخواهد بود.
  • با توجه به انواع مجمع در بورس که گفته شد می توانید شناخت بهتری در این زمینه داشته باشید.
  • انواع مجمع های شرکت های بورسی
حتما بخوانید
ارزش خالص دارایی (NAV) چیست؟

انواع شرکت های سرمایه گذاری

  • رشدی

درآمد های این دسته از شرکت ها با توجه به گذشته در حال افزایش هستند و در نتیجه قطعا با سود دهی بالایی رو به رو خواهند بود ولی این شرکت ها سود خود را تقسیم نمی کنند بلکه سود خود را در پروژه های جدید سرمایه گذاری می کنند. با این حال سرمایه گذاران رغبتی به سرمایه گذاری در این شرکت ها ندارند.

  • ارزشی

سودآوری این دسته از شرکت ها مناسب است و در صورت سود دهی آن را بین سهام دارن خود تقسیم می کنند. درصد تقسیم سود نقدی آنها در مجمع های بورس نیز بالا می باشد. بنابر این افراد با این سرمایه گذارن رغبت بیشتری برای سرمایه گذاری میان مدت و بلند مدت در این دسته شرکت ها دارند.

سعی کنید در این راه با افراد با تجربه مشورت کنید و اگر سهمی را نمی شناسید، وارد آن نشوید. چون وقتی گرفتارش شدید دیگر ممکن است چند سالی سرمایه تان در آن گیر کند.

برای انتخاب سهم ابتدا کامل آن را مورد بررسی قرار دهید و با هدف به آن رسیدگی کنید. شما اگر بتوانید بهترین سهم را برای خرید پیدا کنید ولی در موقعیت نا مناسب وارد آن بشوید بدترین نتیجه را خواهید گرفت.

قطعا شرکت هایی که دارایی های جاری آن ها از کل بدهی های شان کمتر است در شرایط بد اقتصادی با مشکل مواجه خواهند شد. سهمی را که می خواهید بخرید حتما باید از قبل اطلاعیه هایی که در طی یک یا دو سال درباره این سهم وجود دارد را مطالعه کنید، ترکیب سهام داران و تغییرات آن را تجزیه و تحلیل کنید.

حتما بخوانید
آربیتراژ چیست؟

 

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.