نماد شرکت های بورسی | سایت آموزش بورس ایران
نماد شرکت های بورسی
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. نماد شرکت های بورسی
آموزش بورس

نماد شرکت های بورسی

نماد شرکت های بورسی بخش های اصلی Toggle نماد شرکت های بورسیاین نماد ها چگونه ساخته می شوند؟برخی از مزایای شیوه نام گذاری نماد شرکت های بورسیچند مورد از معایب نام گذاری نماد شرکت هانماد سهام نماد شرکت های بورسی در هر شرکتی، یک مورد منحصر به فرد اختصاص داده…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

نماد شرکت های بورسی

نماد شرکت های بورسی در هر شرکتی، یک مورد منحصر به فرد اختصاص داده می‌شود. این نماد، کدی است که معمولا از ترکیب حرف اول یک صنعت، و خلاصه نام اصلی شرکت مربوط تشکیل می‌شود.

نمادها، برای ایجاد سهولت شناسایی و دسته بندی شرکت ها بر اساس زمینه صنعت مورد استفاده قرار می گیرند، و در ادبیات روزمره سهام دارن نیز به کار می روند.

این نمادها طوری انتخاب می شوند که نام اصلی شرکت را تداعی کنند. به عبارت دیگر نماد یک شرکت عبارت است از حرف اول که نشان دهنده صنعتی است که آن شرکت در آن قرار دارد و خلاصه ای از نام شرکت می باشد.

نماد شرکت های بورسی

بورس، بازاری پر از شرکت های گوناگون است که هر کدام در زمینه ای خاص فعالیت می کنند. به همین دلیل ایجاد یک نماد مشخص برای هر شرکت می تواند روند معاملات بورسی را سرعت ببخشد. نماد این شرکت ها هر کدام ترکیبی از نام شرکتی خاص و صنعت مورد فعالیت آن شرکت هستند.

این نماد ها چگونه ساخته می شوند؟

نماد شرکت ها در تالار معاملات بورس از دو بخش مهم تشکیل شده اند. نماد بورسی؛ نشان‌ دهنده‌ صنعتی است که شرکت در آن فعالیت می کند و خلاصه ای از نام اصلی شرکت را در بر می گیرد.

نماد شرکت های بورسی، صنعت آن شرکت‌ را نمایش می دهد و باعث می‌شود که روند شناسایی و دسته بندی شرکت ها آسان تر شود. در واقع حروف اختصاری هر نماد بورس، نام و صنعت شرکت را به سادگی برای سهام داران تداعی می کند.

حتما بخوانید
نوسان‌گیری در بورس چیست؟

در بورس های جهانی برای این که راحت تر بتوانند اسم هر شرکت را نام ببرند یک نماد به آن اختصاص می دهند. یک نماد که از چند کاراکتر کوچک و از چند حرف  تشکیل شده است که به نام نماد بورسی شناخته می شوند.

شرکت ها در بورس یک تقسیم بندی کلی دارند و هر کدام از آنها در یک گروهی هستند. برای مثال: شرکت ها به گروه بانک ها، سرمایه گذاری ها، شرکت های خودرویی، شرکت های قندی، شرکت های سیمانی، کاشی و سرامیک و خیلی از گروه های دیگر تقسیم بندی می شوند.

برای نمونه بعضی از سهام گروه فلزات با حرف ف شروع می شود مانند فملی گروه خودرو با حرف ( خ  ) شروع می شود مانند خساپا، گروه محصولات غذایی با حرف ( غ ) نماد گروه ماشین آلات با حرف ( ب ) که البته برخی استثنا ها هم وجود دارد. به عنوان مثال نماد بانک ها با حرف و شروع می شود اما نماد بانک دی همان ( دی ) است.

بیشتر سرمایه گذاران اگر بخواهند با یک متخصص بازار بورس صحبت کنند، بهتر است اصطلاحات و زبان مشترک با او را بدانند. به‌ عنوان مثال وقتی در مورد سهم یک شرکت می خواهید صحبت کنید، به جای اسم طولانی یا عنوان کامل شرکت مورد نظر از نماد بورسی آن شرکت استفاده کنید.

نماد سهام

در انتخاب کردن نماد سهام، استفاده از حداقل ۳ کاراکتر مجاز است و گاهی دیده شده برخی از عدد نیز برای پیشنهاد نام سهام خود به سازمان بورس استفاده می کنند.

اگر شرکتی  قصد حضور در بورس برای اولین بار را دارد با توجه به مقررات نامگذاری، چندین پیشنهاد به سازمان بورس ارائه می کند و سازمان بورس با طبقه بندی شرکت ذکر شده در گروه بورسی مشخص، به ابتدای اسم پیشنهاد شده، یک حرف از حروف الفبا را اضافه می کند که معمولا شناسه یا نماد شرکت های بورسی برای سهام داران خواهد بود.

حتما بخوانید
شناسایی سهام ارزشمند در بازار بورس

برخی از مزایای شیوه نام گذاری نماد شرکت های بورسی

یکی از مزیت های استفاده از نماد، اختصار و شناسایی راحت تر آن ها توسط معامله گران می باشد. وقتی که از یک کلمه چند حرفی کوتاه، برای نام گذاری استفاده کنید شما  در معرفی یک شرکت با نام طولانی که در ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است، جلوگیری کرده اید.

این سبک نام گذاری نمادهای بورسی، کار معامله گران را برای معرفی یک شرکت بورسی به دیگران راحت تر و سریع تر می کند. نماد های بورس به آسان تر شدن معاملات بورسی کمک می کنند. با کوتاه تر کردن این اسم ها و مشخصات، نمادهای سهام به کاهش زمان لازم برای انتشار اطلاعات کمک بسیاری می کنند.

نام گذاری نمادهای بورسی در بازار سرمایه ایران، در سال های اخیر به یکی از بحث های جدی معامله گران تبدیل شده است. سرمایه گذاران معتقد هستند که بورس ایران نیز مانند بورس های جهانی باید به سمتی حرکت کند که حروف و کاراکتر های به کار رفته در نام نماد بورسی تا حدی با شرکت ذکر شده سنخیت داشته باشد و یا به اختصار معرف ذات شرکت ذکر شده باشد.

نماد شرکت های بورس

چند مورد از معایب نام گذاری نماد شرکت ها

یکی از معایبی که در نام گذاری نمادها وجود دارد این است که نهاد مسئول در این زمینه که سازمان بورس است، به دلیل اینکه محدودیت استفاده از فتحه، کسره یا ضمه را در درج نام نهادهای بورسی دارد، اسامی را برای شرکت های تازه وارد استفاده می کند که با تلفظ های مختلف در بین معامله گران مطرح می شوند و هیچ کس هم تلفظ دقیق آن را نمی داند.

حتما بخوانید
فرق اسیلاتور با اندیکاتور چیست؟

نکته مهم دیگری که در نام گذاری نماد شرکت های بورسی، وجود دارد این است که اگر سهم یا شرکتی بخواهد در بورس های خارجی حضور داشته باشد، با مشکل مواجه می شود. زیرا طبق قوانین، شرکت نام برده باید نام نماد بورسی که در بورس ایران استفاده می کند را به عنوان نام پیشنهادی به بورس خارجی ارائه دهد.

در حالی که رویه موجود در نام گذاری نمادهای بورسی در ایران بسیار متفاوت با آن چه در خارج از کشور اتفاق می افتد است چرا که آنها معمولا از ابتدای حروف تشکیل دهنده کلمات نام شرکت اصلی برای تعیین نام نماد بورسی استفاده می کنند.

نماد سهام

نماد سهام، به عنوان یک سمبل شرکت بورسی ارائه دهنده آن سهام شناخته می شود. این نماد رشته ای از حروف است که برای شناسایی سهام، اوراق قرضه، صندوق متقابل یا هر چیز مورد معامله در بورس استفاده می شود.

نمادها حروف اختصاری هستند که برای شناسایی ساده تر یک سهام معاملاتی خاص در بورس استفاده می شود. ممکن است نماد ها از حروف، اعداد یا ترکیبی از هر دو تشکیل شوند.

نماد های هر سهام، در واقع به طور مختصر معرف ماهیت و گروه شرکت مذکور است. در انتخاب نماد شرکت های بورسی فاکتورهای مختلفی دخالت دارند، که باید به همه آن ها توجه داشته باشید.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.