نهادهای نظارت بر کارگزاران جهانی | سایت آموزش بورس ایران
نظارت بر کارگزاران جهانی
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. نهادهای نظارت بر کارگزاران جهانی
آموزش بورس

نهادهای نظارت بر کارگزاران جهانی

آشنایی با نهادهای نظارت بر کارگزاران جهانی بخش های اصلی Toggle آشنایی با نهادهای نظارت بر کارگزاران جهانینهاد های رگولاتوری چه خدماتی را به کاربران ایرانی ارائه می دهند؟منظور از کامپلینت چیست؟معتبرترین نهاد رگولاتوریمدیریت نظارت بر کارگزاران نظارت بر  کارگزاران جهانی بورس بازاری است که در آن دارایی‌ ها خرید…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

آشنایی با نهادهای نظارت بر کارگزاران جهانی

نظارت بر  کارگزاران جهانی بورس بازاری است که در آن دارایی‌ ها خرید و فروش می ‌شوند و بازار جهانی کشورهای مختلف در چندین حوزه مالی و اقتصادی فعالیت می ‌نمایند.

یکی از بخش های مهم آن، بازار مبادلات خرید و فروش ارزهای جهانی است. در این بازار، ارز هاى مختلفی همچون دلار، یورو، پوند، ین و دیگر ارزهای معتبر جهانی معامله می شوند رگولاتوری ها ، نهادهای نظارت بر کارگزاران جهانی  فارکس هستند و داشتن رگولیشن از سمت یک بروکر به این معنا می باشد که نهادی بر کار این بروکر نظارت دارد.

یک کارگزار به‌ طور عام مجموعه‌ ای از فعالیت ‌های لازم بین خریدار و فروشنده را با توجه به مسئولیت قبلی که خریدار و فروشنده به او واگذار کرده ‌اند انجام می ‌دهد تا در شرایط مشخص و امن موضوع مورد معامله و هزینه ‌های اصلی و جانبی آن تبادل گردد. اگر می خواهید بیشتر با نهاد های نظارت بر کارگزاران جهانی آشنا شوید، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

رگولاتری فارکس

نهاد های رگولاتوری چه خدماتی را به کاربران ایرانی ارائه می دهند؟

اغلب بروکر ها با رگولاتوری سطح عالی حق کارکردن با ایرانی ها را به خاطر بحث تحریم های ایالت متحده آمریکا ندارند ولی ایرانی ها را تحت لایسنس و رگولیشن های متوسط یا آف شور ثبت نام می کنند.

حتما بخوانید
حمایت و مقاومت در تحلیل بورس

از این رو بروکری که با ایرانی ها کار می کند حتما پیگیری کنید که تحت کدام رگولیشن به ایرانی ها سرویس می دهد. بعضی از رگولاتور های سطح بالا نظیر سایسک یا اسیک فقط تحت شرایط و قوانین خاصی با ایرانی ها کار می کنند و اگر بروکر ها آن قوانین را بپذیرند اجازه دارند مشتری ایرانی قبول کنند.

منظور از کامپلینت چیست؟

نهادهای رگولاتوری معتبر از طرف خود نماینده ای مستقر در خود بروکر دارند تحت عنوان کامپلینت که مسئول رسیدگی به شکایات مشتری ها می باشند.

زیرا وقتی در بروکری حساب باز می کنید بعد از این که برای تان روشن شد که تحت چه رگولیشنی با شما کار می کند از او ایمیل کامپلینت را نیز بخواهید برای شکایات احتمالی و کامپلینت موظف است در کنار رسیدگی به مشکل شما یک نسخه از ایمیل شما را به نهاد رگولاتوری بفرستد تا در سوابق بروکر ثبت شود.

در هر یک از بورس ‌های فعال بازار سرمایه ایران نیز واحد هایی برای نظارت و بازرسی از شرکت ‌های کارگزاری و همچنین نظارت بر بازار سرمایه مربوطه فعالیت کنند.

معتبرترین نهاد رگولاتوری

یکی از معتبر ترین و سخت گیر ترین نهاد های رگولاتوری NFA آمریکا می باشد. از مهم ترین قوانینی که شرکت های تحت رگولیشن این نهاد ملزم به رعایت آن هستند می توان به مقدار سرمایه شرکت اشاره کرد که حداقل باید ۲۰ میلیون دلار می باشد.

این قانون باعث می شود امکان ورشکستگی برای بروکر هایی که زیر مجموعه NFA هستند به حداقل برسد.

مدیریت نظارت بر کارگزاران

مدیریت نظارت بر کارگزاران جهانی، تحت نظر معاونت نظارت بر نهادهای مالی به منظور مساعدت به توسعه متناسب شرکت ‌های کارگزاری می باشد که به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه است.

حتما بخوانید
آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورس

به روز نمودن امور آن ها وظیفه بررسی و تهیه گزارشات جهت صدور و تمدید انواع مجوز ها توسط سازمان جهت تأسیس شرکت‌ های کارگزاری و فعالیت‌ های گوناگون آن ها بازارهای سرمایه گذاری و بازرسی از شرکت ‌های کارگزاری در هنگام بررسی شکایات و تخلفات رسیده می ‌باشد.

خدمات رگولاتوری به ایرانیان

این مدیریت سالانه یک بار شرکت ‌های کارگزاری را از طریق بازرسی و بررسی معیارهایی از قبیل دفاتر، پرسنل، سیستم ‌های کارگزاری و مالی، سایت، مشتریان، معاملات و غیره امتیاز بندی و رتبه ‌بندی می‌ نماید.

این واحد مدیریت از دو بخش اداره امور کارگزاران و اداره بازرسی کارگزاران تشکیل شده است. وظیفه این مدیریت به‌ عنوان یکی از مهم ‌ترین نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه ایران، کمک به ایجاد و توسعه شرکت‌ های کارگزاری مدرن و حرفه‌ ای برای گسترش بازار سرمایه کشور می باشد.

این موضوع از طریق تشویق به رقابت سالم با صدور انواع مجوز ها و انجام رتبه ‌بندی و جلوگیری از تخلفات با بازرسی و تهیه بانک ‌های اطلاعاتی جامع در خصوص کارگزاران جهانی و کارکنان آنان صورت می ‌گیرد.

بازار سرمایه ایران با توجه به حجم اندک گردش معاملات نسبت به دیگر بازارهای مالی پیشرفته به نسبت از نهادهای نظارتی کمتری نیز برخوردار است؛ در واقع در بازار سرمایه ایران نهادهای نظارتی مختلفی در قالب سازمان های سرمایه گذاری، شرکت‌ های بورسی و کانون‌ های مربوطه وظایف نظارتی و بازرسی خود از این سازمان ها و کارگزاران جهانی را انجام می‌ دهند. ممنون از این که تا انتهای مطلب ما را همراهی کردید.

پیشنهاد میشود مطلب شرکت کارگزاری را نیز مطالعه نمایید.

حتما بخوانید
سبدگردانی در بورس و نکات مهم درباره آن
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.