صندوق سرمایه گذاری در بورس | سایت آموزش بورس ایران
صندوقهای بورسی
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. صندوق سرمایه گذاری در بورس
آموزش بورس

صندوق سرمایه گذاری در بورس

صندوق سرمایه گذاری در بورس بخش های اصلی Toggle صندوق سرمایه گذاری در بورسبرخی از مزایای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترکنظارت و داشتن اطلاعات صحیحدارای نقد شوندگی بالا و تضمینیصرفه جویی بیشتر در زمان و هزینه هامعایب صندوق های سرمایه گذاری مشترک صندوق سرمایه گذاری در بورس ،برای…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

صندوق سرمایه گذاری در بورس

صندوق سرمایه گذاری در بورس ،برای افرادی که قصد دارند به صورت غیرمستقیم در بورس سرمایه گذاری کنند یا این که زمان و اطلاعات کافی برای سرمایه گذاری مستقیم را ندارند مناسب می باشد. با این کار، سرمایه گذار امکان دستیابی به بازدهی‌ بالاتر از سود بانکی را به دست خواهد آورد.

یک صندوق سرمایه گذاری، مجموعه ای از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار است. شما می توانید آن را به صورت شرکتی در نظر بگیرید که افراد مختلف، پول های خود را روی هم می گذارند و در سبدی از اوراق بهادار سرمایه گذاری می کنند.

صندوق های سرمایه گذاری مشترک نوعی نهاد مالی است که پول دریافتی از سرمایه گذاران را در یک مجموعه اوراق بهادار سرمایه گذاری می کنند.

 هر سرمایه گذار به نسبت سهم خود در مجموعه، از سود یا ضرر های حاصل از این سرمایه گذاری سهم می برد. سرمایه گذاری در بورس ، می‌تواند نقش بسیار زیادی در رونق اقتصادی داشته باشد.

چون با این کار منابع مالی مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی برای توسعه فعالیت‌ها تأمین می ‌شود و در نتیجه، رونق کسب و کار، اشتغال زایی و رشد اقتصاد کشور را به دنبال خواهد داشت.

صندوق سرمایه گذاری مشترک پول را از دست مردم جمع آوری می کند و گروه اوراق بهادار تشکیل داده و از طریق همین نیروهای متخصص خود به مدیریت اوراق بهادار موجود در سبد سرمایه گذاری می پردازد.

حتما بخوانید
مقایسه معاملات آتی کالا و آتی سبد سهام ( آتی شاخص)

عملکرد صندوق سرمایه گذاری بستگی به عملکرد اوراق بهادار و سایر دارایی هایی دارد که صندوق ها در آن ها سرمایه گذاری کرده است.

صندوق سرمایه گذاری دربورس

برخی از مزایای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک

صندوق های سرمایه گذاری مشترک به طور کلی با سرمایه گذاران در اوراق بهادر، سپرده های بانک، سهام و اوراق مشارکت سبد متنوعی برای سرمایه گذاران ایجاد می نماید، در واقع تمام دارایی تان را داخل صندوق سرمایه گذاری دربورس قرار نمی دهید. این تنوع سازی کمک می کند که ریسک سرمایه گذاری به شدت کاهش یابد.

  • نظارت و داشتن اطلاعات صحیح

سازمان بورس و اوراق بهادر، متولی صندوق و حسابدار به طور مستمر در بازه های زمانی مشخص بر عملکرد هر یک از صندوق های مالی نظارت دارند. هرگونه فعالیت این صندوق ها شفاف سازی شده و در اختیار اکثر عموم قرار می گیرند.

  • دارای نقد شوندگی بالا و تضمینی

یکی از مهم ترین مزیت های این صندوق ها قدرت نقد شوندگی بالای آن ها است. این امکان را به شما می دهد  در هر لحظه برای فروش  واحدهای سرمایه گذاری خود با هیچ مشکلی مواجه نشوید و به  سرعت پول خود را نقد کنید.

وظیفه نقد کردن دارایی ها توسط ضامن نقد شوندگی صندوق ها انجام می‌شود و هر زمان که شما تصمیم گرفتید دارایی های خود را نقد کنید، از ضامن نقد شوندگی خود بخواهید تا ین کار را برای تان انجام دهد.

  • صرفه جویی بیشتر در زمان و هزینه ها

صندوق های سرمایه گذاری در حجم بالای معاملات سرمایه گذاری انجام می‌ شوند، به همین خاطر در هزینه های سرمایه گذار به مقدار قابل توجهی صرفه جویی می‌شود و از طرفی این صندوق ها برای افرادی که اطلاعات کافی در مورد سرمایه گذاری در بورس را ندارند موجب صرفه جویی در زمان شان خواهد شد.

حتما بخوانید
حد ضرر در تحلیل بورس

صندوق های سرمایه گذاری مشترک ابزاری برای سرمایه گذاران ریسک گریز و بدون تخصص است و این صندوق ها معمولا مسئولینی کارآزموده دارند که تنوع بخشی صحیح سبد اوراق بهادار را برای سرمایه ‌گذاران خود انجام می دهند. با توجه به امکان و اجبار باز خرید سهام توسط صندوق، سهام داران در هر لحظه قادر هستند سهام خود را به فروش برسانند.

صندوق سرمایه گذاری دربورس

از دیگر مزیت های عمده این روش از سرمایه گذاری نسبت به خرید و فروش مستقیم اوراق بهادار توسط اشخاص، این است که علاوه بر استفاده از توانمندی ها، دانش و تجربه گروهی از مدیران حرفه ای در مدیریت دارایی، سرمایه گذار از ریسک های متعدد از جمله نقد شوندگی پایین تر، ریسک توقف معاملات در سهم، ریسک ورود به صف های فروش متوالی و ریزش پشت سر هم، ارزش دارایی ها و سایر ریسک های مترتب بر خرید و فروش مستقیم سهام دور می ماند.

یکی از مهم ترین هدف های هر فرد از روی آئردن به  صندوق سرمایه گذاری دربورس کسب در آمد و سود می باشد.

معایب صندوق های سرمایه گذاری مشترک

قطعا هر چیزی به غیر از داشتن مزایا، دارای معایبی هم می باشد. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا برخی از معایب و محدودیت های این صندوق های سرمایه گذاری را برای تان بگوییم.

  • کمبود سامانه ای جامع برای پوشش بیشتر اطلاعات صندوق ها و مقایسه آن ها.
  • آنی نبودن قیمت گذاری واحدهای سرمایه گذاری.
  • ناشناخته بودن صندوق های سرمایه گذاری.
  • محدودیت در تعداد کل واحدهای قابل صدور صندوق ها.
  • خطر پذیری در بخش بازار، در صورت سرمایه گذاری بر روی بخشی خاص باعث می شود، در صورت عملکرد نادرست در آن بخش لطمه هایی به این صندوق ها وارد گردد.
  • نحوی قیمت گذاری بر روی صندوق های سرمایه گذاری مشترک، قیمت گذاری سهام هر صندوق بر اساس عرضه و تقاضا نیست بلکه بر اساس دارایی های صندوق است به این شکل که از آن جایی که این صندوق ها فاقد دارایی فیزیکی بوده، سبد دارایی های آن تشکیل شده از سهام و اوراق بهادار، اوراق مشارکت و یا وجه نقد است بنابراین خالص ارزش دارایی های آن در هر روز براساس ارزش روز دارایی های تشکیل دهنده صندوق قابل محاسبه است.
  • صندوق سرمایه گذاری دربورس
حتما بخوانید
بهترین زمان معامله در بازار سرمایه

صندوق سرمایه گذاری در بورس ، از جمله روش های مطمئن و پر سود سرمایه گذاری در حال حاضر می باشد اما یکی از محدودیت های این صندوق‌، وجود نداشتن سایتی جامع برای پوشش اطلاعات آن‌ ها است.

اگر قصد سرمایه گذاری در این صندوق ها را دارید، پیشنهاد می کنیم قبل از این که وارد شوید حتما آمادگی لازم را داشته باشید. سعی کنید تمام توانایی ها و دانش خود را به کار گیرید.

اگر هم اطلاعات کافی در خصوص این کار را نداشتید، از افراد با تجربه کمک بگیرید، مقالات آموزشی مربوطه را بخوانید و به توضیحات داده شده بیشتر توجه کنید تا اطلاعات لازم درباره صندوق های سرمایه گذاری مشترک را داشته باشید و در کارتان موفق تر شوید.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.