آشنایی با معاملات دو طرفه | سایت آموزش بورس ایران معاملات دوطرفه در بورس چیست
معاملات دوطرفه بورس
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. آشنایی با معاملات دو طرفه
آموزش بورس

آشنایی با معاملات دو طرفه

آشنایی با معاملات دو طرفه بخش های اصلی Toggle آشنایی با معاملات دو طرفهمنظور از بازارهای معاملات یک طرفه چیست؟معایب بازارهای معاملات یک طرفهتاثیر بازارهای معاملات دوطرفه در بورس آشنایی با برخی اصطلاحات در معاملات دو طرفه معاملات دو طرفه معاملاتی است که کارگزار هم ‌زمان نقش کارگزار خریدار و…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

آشنایی با معاملات دو طرفه

معاملات دو طرفه معاملاتی است که کارگزار هم ‌زمان نقش کارگزار خریدار و فروشنده را بر عهده دارد. در بازار بورس جهانی به طور کلی دو نوع بازار وجود دارد: بازارهای یک طرفه و بازار های دو طرفه.

که در بازار های دو طرفه شما می توانید هم از خرید سود کنید هم از فروش همچنین درصورتی که قبلا سهامی را نخریده اید می توانید پوزیشن فروش روی آن گرفته و از تغییرات قیمتی آن سود یا زیان کنید.

معامله گران اگر به دنبال سود هستند فقط در سهام های صعودی باید سرمایه گذاری کنند. پس باید مدام یک سهم را زیر نظر داشته باشند که در یک قیمت مناسب خریداری کنند و در با افزایش قیمت سهم آن شرکت معامله گران هم سود کنند.

معاملات دو طرفه در بورس

منظور از بازارهای معاملات یک طرفه چیست؟

در معاملات بازار یک طرفه برخلاف معاملات دو طرفه در بورس ، معامله گر تنها در زمان افزایش قیمت سهام می تواند کسب بازده از آن بازار را داشته باشد، اما در زمان کاهش قیمت ها معامله گرها در بهترین حالت ممکن فقط بتواند به موقع تشخیص سود سهام را کنند و از زیان سهام جلوگیری کنند.

معایب بازارهای معاملات یک طرفه

  • طولانی شدن رکود بورس

در بورس با توجه به تورمی بودن آن، بسیاری از سهام داران تحمل فروش سهام خود در قیمت پایین و تحمل کردن ضرر های زیاد را ندارند و در بسیاری از موارد دیده شده که سهام داران حاضر شده اند مدت زمان طولانی سهام خود را نگه دارند و در آخر با افزایش قیمت سهم آن شرکت از ضرر خارج شوند و سهام خود را با سود کم یا در مواردی با برابری سرمایه اولیه خود به فروش برسانند.

  • ترس از نقد شوندگی در دوران رکود
حتما بخوانید
تابلو خوانی در بازار بورس

سرمایه گذاران بزرگ در زمان رکود نمی توانند به راحتی کل سهام خود را نقد کنند و پوزیشن خود را در بورس تغییر دهند. به همین دلیل بسیاری از سرمایه گذاران بزرگ به خاطر ترس از نقد شوندگی در دوران رکود، در بورس سرمایه گذاری های کلانی انجام نمی دهند.

  • وجود نداشتن ثبات بازار سرمایه

بسیاری از معامله گران در زمان سیر صعودی بورس وارد بازار می شوند و در این بین سود بسیار خوبی می کنند. این افراد زمانی که بورس در حال کاهش و دوران رکود خود می رود بلافاصله سهام خود را به فروش می رسانند و سهام جدیدی را خریداری می کنند. همین کار باعث وجود نداشتن ثبات در بازار بورس می شود.

تاثیر بازارهای معاملات دوطرفه در بورس

  • کمتر بودن ریسک نقد شوندگی

نقد شوندگی در معاملات دو طرفه بسیار بیشتر از معاملات یک طرفه است. از این رو تعادل در بازارهای دو طرفه بیشتر است زیرا در بازارهای دو طرفه معامله گر نه تنها از خرید سهام سود می کند بلکه از طریق فروش سهام هم سود کسب می کند.

پس به طور کلی سرمایه گذاران بزرگ دچار ریسک نقد شوندگی کلان را ندارند.

  • ثبات معامله گران

در بازارهای دو طرفه، معامله گر می داند امکان سود سهام خود را چه از طریق خرید و یا فروش سهام دارد. به دلیل امکان سود در زمان رکود و ریزش بازار، معامله گر سرمایه خود را در بورس نگه می دارد و ثبات در بازار بورس صورت می گیرد و معامله گر مدام در حال ورود و خروج از یک شرکت به شرکت دیگر نیست.

  • جلوگیری از ایجاد حباب های زیاد
حتما بخوانید
بوک بیلدینگ روش جدید خرید عرضه اولیه

در برخی از مواقع با توجه به حباب ها ممکن است ارزش واقعی سهام مشخص نباشد، یعنی بعضی از معامله گران به دلیل وجود حباب سهام خود را کمتر از ارزش واقعی سهام به فروش برسانند. با وجود بازارهای دو طرفه بازار به سمت تعادل می رود و حباب های قیمتی بسیار کاهش می یابند.

معاملات دوطرفه

در معاملات دو طرفه در بورس ، معامله گر خیلی بیشتر می تواند از ابزار های تحلیلی تکنیکال و نرم افزار های فراوان دیگر استفاده کند. ایجاد بازار های دو طرفه سبب شده که هیجانات درون بازار بورس بهتر کنترل شود و موجب ثبات رونق و ارزش معاملات بورس شده است.

به همین علت بازارهای دوطرفه جذابیت بیشتری دارند. همچنین فروش تعهدی منجر خواهد شد سرمایه‌ گذاران بتوانند در هر دو شرایط مثبت و منفی در بازار بورس فعال باشند و کسب درآمد کنند.

بر این اساس، با به کارگیری فروش تعهدی در بازار سرمایه، سرمایه‌ گذاری که تصور می ‌کند قیمت سهام یک شرکت بیش از اندازه رشد کرده یا در آینده احتمال کاهش قیمت آن سهم به دلایل بنیادین یا تکنیکالی وجود دارد می تواند آن را بفروشد و با کاهش قیمت سود کند. معاملات دو طرفه در بورس ، از طرفداران زیادی برخوردار می باشد زیرا معامله گران می توانند در هنگام کاهش قیمت یک سهام هم سود کسب کنند.

آشنایی با برخی اصطلاحات در معاملات دو طرفه

  • Long

وقتی شما به منظور ورود به معامله خرید، اقدام به خرید سهام یا کالایی می کنید به آن لانگ گفته می شود.

  • Short
حتما بخوانید
انواع تابلوهای معاملات در بورس تهران

هنگامی که افراد به منظور ورود به معامله فروش، اقدام به فروش سهام یا کالایی می کنند به آن شورت گفته می شود.

  • Buy

زمانی که شما در معاملات دو طرفه در بورس ، گزینه فروش را می زنید در ادامه به منظور خروج از معامله و آفست شدن باید Buy بزنید، این اقدام یعنی معامله فروش خود را با یک خرید ببندید.

استفاده از ابزار فروش استقراضی و یا دیگر ابزاری که امکان کسب سود از نزول قیمت سهام را نیز فراهم می ‌کند منجر به ایجاد بازار دوطرفه خواهد شد.

به این معنی که برخلاف بازار یک طرفه که تنها می ‌شود از رشد قیمت سهام سود برد، در بازار دوطرفه هم از رشد سهام و هم از افت سهام می ‌توان سود کسب کرد.

در بورس‌ های پیشرفته جهان بازار سهام دو طرفه است، اما در ایران تاکنون بازار سهام یک طرفه بوده است. این بازار به معامله ‌گران حرفه ‌ای این امکان را می ‌دهد تا از نتایج ارزیابی‌  های خود در روندهای صعودی و نزولی بورس استفاده کنند و با این کار جایگاه تحلیل در بازار سهام ارتقا پیدا می ‌کند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.