کف حمایتی در بورس | سایت آموزش بورس ایران
کف حمایتی در بورس
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. کف حمایتی در بورس
آموزش بورس

کف حمایتی در بورس

کف حمایتی در بورس بخش های اصلی Toggle کف حمایتی در بورسمکانیسم عملکرد کف حمایتی یا سقف مقاومتیروند معامله بر اساس حمایت و مقاومتچند نکته مهم کف حمایتی در بورس، به سطحی از قیمت می گویند که قدرت نیروی تقاضا برای جلوگیری از کاهش قیمت موثر باشد و باعث روند…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

کف حمایتی در بورس

کف حمایتی در بورس، به سطحی از قیمت می گویند که قدرت نیروی تقاضا برای جلوگیری از کاهش قیمت موثر باشد و باعث روند کاهش قیمت در آن نقطه مورد نظر متوقف شود.

کف حمایتی برای خریداران از جذابیت بالایی برخوردار است و در صورت رسیدن قیمت به این سطح تقاضا روند صعودی به خود می گیرد.

افزایش تقاضا موجب افزایش قیمت می‌گردد به طوری که در این سطوح میزان تقاضا بر میزان عرضه زیاد تر می شود و بر آن غلبه می کند. سطوح حمایت و مقاومتی بازار، سطوحی هستند که قبلا یا نقش حمایتی داشتند یا نقش مقاومتی.

کف حمایتی در بورس

زمانی که قیمت ها در بازار کاهش می یابد و به سطح مشخصی می رسد و قیمت درست از همین سطح مشخص به سمت بالا بر می گردد، می توان گفت که بازار به حمایت برخورد کرده و این سطح، حمایت بازار است. یعنی با رسیدن قیمت ها به این محدوده، تقاضا از عرضه جلو گرفته، و بازار توسط خریداران حمایت شده است.

در مقابل اگر بازار صعود کند و به سطح مشخصی برسد و سپس به سمت پایین برگردد، بازار به مقاومت برخورد کرده، و قیمت مورد نظر مقاومت بازار خواهد بود. یعنی تقاضا که همان خریداران بازار هستند، به قیمت تعادلی رسیده اند که فروشنده گان تمایل به عرضه آن ارز، کالا یا سهام را دارند، یا اصطلاحا مشارکت کننده گان بازار در برابر افزایش بیشتر قیمت ها مقاومت می کنند.

افراد باید توجه کنند که کف حمایتی بورس یا مقاومت بازار گاهی ممکن است شکسته شود. شکست حمایت یا مقاومت یعنی این که کندل قیمتی در بالای مقاومت یا در زیر حمایت بسته شود، و صرفا مشاهده دنباله کندل قیمتی در بالای مقاومت یا زیر حمایت به معنی شکست آن سطح کلیدی نیست.

حتما بخوانید
چرا عرضه اولیه سهام اکثرا سودآور است؟

سقف مقاومتی در بورس

مکانیسم عملکرد کف حمایتی یا سقف مقاومتی

مکانیسم عملکرد خط مقاومت بعد از رسیدن قیمت به این سطح فشار عرضه بیشتر از تقاضا می شود و در نتیجه فروشنده گان در این ناحیه پر زور تر از خریداران می شوند و قیمت سهم از این نقطه کاهش پیدا می کند.

یعنی می توان گفت که معامله گران نسبت به بالاتر رفتن قیمت از این ناحیه بد بین می باشند و احساس می کنند قیمت سهم از این ناحیه بالاتر نمی رود.

مکانیسم عملکرد خط حمایت به این صورت است که بعد از رسیدن قیمت به این سطح فشار تقاضا بر عرضه جلو می گیرد و در نتیجه خریداران در این ناحیه پر زور تر از فروشنده گان می شوند و قیمت سهم از این نقطه بر می گردد و افزایش پیدا می کند.

این سطح از قیمت برای خریداران از جذابیت بالا تری برخوردار است و خریداران انتظار افزایش قیمت از این ناحیه را دارند. هرچه تعداد برخورد ها با این سطح بیشتر باشد، کف حمایتی در بورس از اعتباری بالاتری برخوردار خواهد بود.

تعیین کردن حمایت و مقاومت در روش تحلیل تکنیکال یکی از مهم ترین مبحث هایی می باشد که در این مکتب تحلیل گری به کار می رود. تعیین سطوح حمایت و مقاومت جزء ابتدایی ترین و در عین حال مهم ترین مباحث تحلیل می باشد.

کف حمایتی سطحی از قیمت است که در آن انتظار می رود قدرت نیروی تقاضا به اندازه ای باشد که از کاهش بیشتر قیمت ها جلوگیری نماید. این روش حمایت جایی است که روند کاهش قیمت احتمالا در آن جا متوقف می شود.

حتما بخوانید
عوامل موثر در بورس و شرکت های بورسی

کف حمایتی در بورس

سقف مقاومتی سطحی از قیمت است که در آن انتظار می رود قدرت نیروی عرضه به اندازه ای باشد که از افزایش بیشتر قیمت ها جلوگیری کند و مقاومت جایی است که روند افزایش قیمت احتمالا در آن جا متوقف می شود.

روند معامله بر اساس حمایت و مقاومت

روش معامله با استفاده از حمایت و مقاومت، ورود به معامله خرید در نزدیک به سطح حمایت در روندهای صعودی یا بخش ‌هایی از محدوده رنج یا الگوهای نموداری است که در آن قیمت ها به سمت بالا حرکت می کنند.

فروش باید نزدیک به مقاومت در روندهای نزولی یا بخش هایی از محدوده رنج یا الگوهای نموداری باشد که قیمت ها به سمت پایین حرکت می کنند. این کار به مشخص کردن روندی طولانی مدت کمک می کند، حتی به هنگام معامله براساس محدوده رنج یا الگوی نموداری.

روند مسیر مناسب برای معامله را نشان می دهد. روند نزولی به ما نشان می دهد که فروش، احتمالا سود بیشتری نسبت به خرید کردن به همراه خواهد داشت و اگر روند صعودی باشد، و به صورت یک الگوی مثلثی شکل در آید، خرید نزدیک به حمایت الگوی مثلثی بهتر است.

خرید نزدیک به حمایت و فروش نزدیک به مقاومت می تواند بیشتر نتیجه بخش  باشد اما هیچ تضمینی نیست که کف حمایتی بورس یا مقاومت حفظ شوند. پس توصیه می کنیم، پیش از هرگونه اقدام معاملاتی از این که بازار هنوز به این محدوده ها توجه می کند بیشتر اطمینان حاصل کنید.

هنگام خرید کردن نزدیک به حمایت، منتظر تثبیت قیمت در محدوده حمایت باشید و سپس هنگامی که قیمت از سقف آن محدوده کوچک بالاتر رفت خرید کنید. هنگامی که قیمت ها این گونه باشند، به ما نشان می دهند که روند قیمت هنوز به محدوده حمایت توجه دارد و قیمت در حال شروع به بازگشت و بالاتر رفتن از حمایت است.

حتما بخوانید
آشنایی با معاملات دو طرفه

چند نکته مهم

  • هنگام وارد شدن به یک معامله، برای یک خروج سودآور، قیمت هدف در نظر داشته باشید. اگر نزدیک به حمایت خرید می‌ کنید، درست قبل از این که قیمت به مقاومت قوی برسد از معامله خارج شوید.
  • گاهی اوقات ممکن است به جای این که قیمت از حمایت یا مقاومت برگردد، بالاتر از آن رشد یا افت کند. درصورتی که صبر کنید به جای فروش کف حمایتی در بورس یا سقف مقاومتی جزئی، شکست مقاومت یا حمایت اتفاق بیفتد ممکن است بتوانید سود بیشتری به دست آورید.
  • به یاد داشته باشید که حمایت و مقاومت هر دو محدود هستند و قیمتی دقیق ندارند.
  • از فرصت های معاملاتی پیش آمده مهم استفاده کنید.
  • توجه خود را روی سطوحی که اهمیت بیشتری برخوردار هستند متمرکز کنید.
  • با وارد کردن اطلاعات بیش از اندازه به ذهن تان، کار و مشغله فکری را برای خودتان زیاد نکنید.

کف حمایتی در بورس

به خاطر داشته باشید که فروش باید نزدیک به مقاومت در روندهای نزولی یا بخش هایی از محدوده رنج یا الگوهای نموداری باشد که قیمت ها به سمت پایین حرکت می کنند که این کار به مشخص کردن روندی طولانی مدت هم بسیار کمک می کند.

همچنین سطوح کف حمایتی در بورس و مقاومت جزئی، قدرت کمی در برابر فشار عرضه و تقاضا دارند و معمولا به راحتی شکسته می‌ شوند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.