تحلیل هفتگی بازار | هفته سوم خرداد | سایت آموزش بورس ایران
تحلیل هفتگی بازار | هفته سوم خرداد
  1. خانه
  2. تحلیل بنیادی بورس
  3. تحلیل هفتگی بازار | هفته سوم خرداد
تحلیل بنیادی بورس

تحلیل هفتگی بازار | هفته سوم خرداد

تحلیل هفتگی بازار | هفته سوم خرداد بخش های اصلی Toggle تحلیل هفتگی بازار | هفته سوم خردادفرصت مناسب سرمایه گذاری کم ریسک چهار ساله در مبین۱- مبین، با چشم‌انداز رشد ۵۰ درصد سود دلاری تا سال ۱۴۰۱:۲- همچنان بازی سهام پابرجاست:۳- ادامه کاهش وزن سهام در پرتفولیوی مشتریان:روزهای خوب…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

تحلیل هفتگی بازار | هفته سوم خرداد

فرصت مناسب سرمایه گذاری کم ریسک چهار ساله در مبین

۱- مبین، با چشم‌انداز رشد ۵۰ درصد سود دلاری تا سال ۱۴۰۱:

بهر‌ه برداری از پروژه متانول آپادانا در سال ۱۴۰۱ که پتروشیمی مبین، مالکیت ۱۰۰ درصدی آن را دارد؛ باعث رشد با اهمیت سودآوری مبین خواهد شد. با توجه به تکمیل طرح با منابع داخلی، سود تقسیمی مبین در دو سال آینده کاهش محسوسی خواهد داشت، اما پس از آن سود تقسیمی آپادانا بعلت نبود هزینه مالی باعث رشد سود تقسیمی مبین خواهد شد.

همچنین سودآوری دلاری پتروشیمی مبین نیز در سال‌های بعد با ثبات خواهد بود، به همین علت مبین را به یک سرمایه‌گذاری کم‌ریسک در افق ۴ ساله تبدیل خواهد کرد.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی مقایسه ای در صنعت سیمان

۲- همچنان بازی سهام پابرجاست:

تداوم رشد آرام دلار آزاد و نیما، روزهای خوب کامودیتی‌ها و ورود بیش از ۳ هزار میلیارد تومان پول حقیقی بازدهی بیش از ۱۲ درصدی شاخص را رقم زد و شاخص کل در کنار جبران تمام افت و اصلاح انجام شده بازهم سطوح بالاتری را دید.

با انتشار شانزدهمین گزارش اجماع تحلیلگران و با استفاده از آخرین برآورد سود تخمینی بیش از ۹۰ نهاد مالی در ایران، نسبت قیمت به درآمد فوروارد بازار سهام در محدوده بیش از ۱۴ واحد م ‌یباشد که از نظر تاریخی بی سابقه است.

ورود نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از ابتدای سال و میانگین ۱۲ هزار میلیارد تومانی ارزش معاملات روزانه نشان می‌دهد در محیط سرمایه‌گذاری ایران همچنان بازی، بازی سهام هست و پول‌های سرگردان جامعه جایی جز بازار سهام ندارند حتی اگر اعداد این بازار واقعا بی سابقه باشد.

۳- ادامه کاهش وزن سهام در پرتفولیوی مشتریان:

با در نظر گرفتن پتانسیل‌های سودآوری بلندمدت شرکت‌ها و با توجه به مشخصات بنیادین اقتصاد ایران، به نظر می‌رسد بسیاری از شرکت‌ها گرانند و از ارزش‌های قابل توجیه خود، فاصله گرفته اند.

به همین دلیل، ترجیح می‌دهیم ریسک سیستماتیک پرتفولیو را در ادامه روندی که در دو هفته اخیر در پیش گرفت ‌هایم، باز هم کاهش دهیم و وزن سهام از کل سبد دارایی‌ها را به ۷۵ درصد برسانیم. منتظر فرصت‌های بهتر برای افزایش وزن سهام در پرتفولیو می‌مانیم.

روزهای خوب کامودیتیها

بازگشت مس و سنگ آهن به سطوح سال گذشته

کامودیتیها
کامودیتیها

 

رشد دلار سکه تا نزدیکی سطوح ۱۹۰۰۰ تومانی

رشد دلار سکه
رشد دلار سکه

 

تغییر انتظار سرمایه گذاران در فاصله ۲ ماه

در اواخر فروردین، سرمایه گذاران انتظار داشتند که نرخهای بهره کوتاه مدت در آینده کاهش یابد که با کاهش نرخ بهره این انتظار محقق شد. اما در حال حاضر سرمایه گذاران انتظار دارند در آینده، نرخهای بهره کوتاه مدت افزایش یابد.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی بورس ۵ مهر
انتظار سرمایه گذاران
انتظار سرمایه گذاران

 

عبور میانگین ارزش معاملات از ۱۴ هزار میلیارد تومان

میانگین ارزش معاملات
میانگین ارزش معاملات

 

۳۰۸۰ میلیارد تومان

بیشترین ورود پول حقیقی در یکماه اخیر

شاخص کل و ورود و خروج
شاخص کل و ورود و خروج

 

۱۴.۱؛ نسبت قیمت به درآمد فوروارد بازار

انتشار جدیدترین نسخه گزارش اجماع تحلیلگران

با برگزاری شانزدهمین دوره اجماع تحلیلگران، اعداد تخمینی کارشناسان بازار به روز شد و نسبت قیمت به درآمد فوروارد بازار به محدوده ۱۴ رسید.

فوروارد بازار
فوروارد بازار

 

اسپرد ۱۳ واحدی P/E شرکتهای بزرگ و کوچک

افزایش فاصله بین شرکتهای کوچک و بزرگ

اسپرد 13 واحدی P/E
اسپرد ۱۳ واحدی P/E

 

صادرات غیر نفتی کمتر از واردات در ۱۲ ماه گذشته

ارزش دلاری صادرات غیرنفتی در ۲ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸، حدود ۴۹ درصد کاهش و از نظر وزنی نیز ۵۲ درصد کاهش داشته است.

با توجه به صادرات اندک نفت و روند خروجی سرمایه از کشور، می‌توان گفت خالص جریان ورودی ارز به کشور، منفی بوده است.

ارزش صادرات غیر نفتی
ارزش صادرات غیر نفتی

نزدیک ۷۰ درصد صادرات غیرنفتی به سه کشور چین، عراق و امارات

درصد صادرات غیر نفتی (بدون احتساب نفت و تجارت چمدانی) به مقاصد عمده صادراتی ایران

صادرات غیرنفتی
صادرات غیرنفتی

 

بازارهای جهانی

سخنرانی منفی ریٔیس بانک مرکزی امریکا، عامل افت بازارهای سهام

بازار سهام:

بازارهای سهام امریکا و دیگر نقاط جهان در روزهای ابتدایی هفته بطور متعادل معامله می شدند، اما سخنرانی روز چهارشنبه جیروم پاول ریٔیس فدرال رزرو باعث سقوط بازارهای سهام شد.

او در این سخنرانی با لحنی منفی و ناامیدکننده از طولانی بودن روند ریکاوری اقتصاد صحبت کرد و موج دوم کرونا را یک تهدید جدی برای اقتصاد به حساب آورد.

همچنین او احتمال افزایش نرخ بهره در میان‌مدت را کم دانست. شاخص S&P پس از دو هفته رشد خیر‌هکننده با %۴.۸ افت هفته را به پایان برد.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی بورس | ۲۴ خرداد
شاخص S&P500
شاخص S&P500
بازار کالاها:

نفت امریکا(WTI) پس از هفت ‌هها رشد متوالی و رسیدن به محدوده حساس ۴۰ دلاری، عقب‌نشینی کرد که محرک اصلی آن افت بازارهای سهام و سخنرانی منفی جیروم پاول بود. اما بنظر می‌رسد پس از اصلاحی کوچک بتواند روند رو به رشد خود را به سمت ۵۰ دلار طی کند.

انس طلا پس از افت هیجانی هفته گذشته، دوباره با رشد تقاضا به سطوح ۱۷۳۰ دلاری رسید. بنظر می‌رسد انس طلا در کوتاه‌مدت کار سختی را برای رشد به بالای ۱۸۰۰ دلار داشته‌باشد، اما در میان‌مدت این مسیر هموارتر است.

دادههای تورمی ضعیف امریکا پس از کرونا

شاخص قیمت مصرف کننده امریکا از سال ۲۰۱۹(ماهانه)

شاخص قیمت مصرف کننده امریکا
شاخص قیمت مصرف کننده امریکا

شاخص قیمت مصرف کننده امریکا(Core CPI): در هفته اخیر شاخص قیمت مصرف‌کننده در امریکا منتشر شد که مطابق انتظارات %۰.۱- نسبت به ماه قبل کاهش داشته‌است. بنابراین با توجه به داده‌های ضعیف تورمی، احتمال افزایش نرخ بهره همچنان پایین می باشد.

اما با توجه تزریق حجیم نقدینگی در ماه‌های اخیر درصورتیکه تورم در امریکا به اعداد مثبت بازگردد همچنان بعلت نرخ بیکاری بالا و رشد ضعیف اقتصاد احتمال رشد نرخ بهره پایین م ‌یباشد. همچنین در اینصورت نرخ بهره واقعی(Real Interest Rate) به اعداد منفی خواهد‌رسید که محرک طلا می باشد.

اطلاعات اقتصادی
اطلاعات اقتصادی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.