تحلیل هفتگی بازار | هفته دوم خرداد | سایت آموزش بورس ایران
تحلیل هفتگی بازار
  1. خانه
  2. تحلیل بنیادی بورس
  3. تحلیل هفتگی بازار | هفته دوم خرداد
تحلیل بنیادی بورس

تحلیل هفتگی بازار | هفته دوم خرداد

تحلیل هفتگی بازار | هفته دوم خرداد بخش های اصلی Toggle تحلیل هفتگی بازار | هفته دوم خردادنگاه بلندمدت آریاساسول۱- آریاساسول،باچشم‌انداز رشد ۳۴% درصدی سود خالص درافق چهارساله:۲- بازگشت بزرگان:۳- بازگشت به تارگت نگهداری ۲۰ درصد وجه نقد در سبدهای تحت مدیریت:بازده ۱۰۱٪ شاخص بورس از ابتدای سال ۹۹ادامه رشد…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

تحلیل هفتگی بازار | هفته دوم خرداد

نگاه بلندمدت آریاساسول

۱- آریاساسول،باچشم‌انداز رشد ۳۴% درصدی سود خالص درافق چهارساله:

بهر‌ه برداری از طرح افزایش ظرفیت تولید اتیلن طی سال گذشته، اتیلن مازاد آریاساسول را به بیش از ۳۰۰ هزار تن در سال رسانده و زمینه را برای آغاز پروژه واحد پلی‌اتیلن سوم فراهم کرده است.

بهر‌هبرداری از واحد جدید پل ‌یاتیلن در سال ۱۴۰۱، حداکثر ارزش افزوده را برای شرکت به همراه خواهد داشت و سود دلاری آریاساسول را در افق چهار ساله، ۳۴% بیشتر م ‌یکند. ضمنا، در صورت تحقق شایعه کاهش کف قیمتی فرمول اتان از ۲۲۰ به ۱۶۰ دلار در هر تن، جذابیت‌های آریاساسول بیشتر خواهد شد.

۲- بازگشت بزرگان:

افت شدید دو هفته قبل سهامِ بزرگ بازار جذابیت این گروه را برای سرمایه‌گذاری افزایش داده بود و به دنبال صف‌های خرید روز چهارشنبه دو هفته گذشته، سهام بزرگ بازار در این هفته نیز غالبا با معاملات در محدوده مثبت و صف‌های خرید مواجه بودند. میانگین ارزش معاملات ۱۱ هزار میلیارد تومانی و ورود ۲۶۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی عموما در سمت سهام بزرگ بازار بود و بازده ۹.۶ درصدی شاخص کل در مقایسه با بازده ۵.۹ درصدی شاخص هم وزن نشان از اقبال پول‌های پارک شده در حساب کارگزاری‌ها برای سهام بزرگ بازار است.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی بورس | ۱۰ اردیبهشت

۳- بازگشت به تارگت نگهداری ۲۰ درصد وجه نقد در سبدهای تحت مدیریت:

در سطوح کنونی قیمت‌ها ترجیح می‌دهیم به منظور کاهش ریسک پرتفولیو، مجددا وزن وجه نقد در سبدهای تحت مدیریت را به ۲۰ درصد افزایش دهیم. سطوح کنونی قیمت‌ها، توجیه سرمایه‌گذاری بلندمدت را برای بسیاری از بنگاه‌ها فراهم نمی سازد و بیشتر سرمایه‌گذاران، تنها به جریان مستمر ورود پول به بازار اعتماد کرده‌اند.

ترجیح می‌دهیم بر خلاف روند عمومی بازار، احتیاط بیشتری در سرمایه‌گذاری به خرج دهیم و ریسک سیستماتیک سبدها را تا انداز‌ه ای کاهش دهیم. در صورتی که روند صعودی بازار در هفته جاری نیز ادامه یابد، به صورت پلکانی، تارگت وجه نقد را در هفته‌های آینده افزایش خواهیم داد.

بازده ۱۰۱٪ شاخص بورس از ابتدای سال ۹۹

بازده شاخص بورس
بازده شاخص بورس

ادامه رشد دلار در همه بازارها

رشد دلار در بازارها
رشد دلار در بازارها

انتشار اولین مرحله از اوراق دولتی

در این هفته اولین مرحله از اوراق بدهی به ارزش ۵۱،۰۰۰ میلیارد ریال منتشر شد. این اوراق با کوپن ۱۵ درصد و در دو سر رسید ۴۱ و ۴۴ ماه منتشر شد که در قیمت ۱،۰۰۰،۰۰۰ ریال به ازای هر برگه معامله گردیدند.

اوراق دولتی
اوراق دولتی

 

میانگین ارزش معاملات روزانه

۱۰۹۰۰ میلیارد تومان

ارزش معاملات روزانه
ارزش معاملات روزانه

سرمایه حقیقی

ورود ۲۵۶۰ میلیارد تومان

حجم سرمایه حقیقی
حجم سرمایه حقیقی

اسپرد ۸ واحدی P/E شرکتهای بزرگ و کوچک

افزایش فاصله بین شرکتهای کوچک و بزرگ

اسپرد 8 واحدی P/E
اسپرد ۸ واحدی P/E

رشد تولید در صنعت خودرو در اردیبهشت ماه

رشد تولید خودرو
رشد تولید خودرو

رشد محسوس قیمت در صنعت نیروگاهی

رشد قیمت برق در صنعت نیروگاهی مطابق هر سال بصورت فصلی تغییر می‌کند و در فصول گرم و پربار سال قیمت برق بالاتر می‌رود. گرچه افزایش نرخ این صنعت نیز از ۲۵ ام اردیبهشت ‌ماه نیز اعمال شده‌است و انتظار می‌رود در گزارشات ماه‌های آینده مشاهده گردد.

حتما بخوانید
تحلیل هفتگی بازار | هفته اول تیر
رشد قیمت نیروگاهی
رشد قیمت نیروگاهی

رشد قیمتها در بیشتر صنایع

رشد قیمتها در صنایع
رشد قیمتها در صنایع

بازارهای جهانی

بازگشت V شکل بازارهای سهام

بازار سهام:

بنظر م ‌یرسد بازگشایی اقتصاد و روند بازگشت شرایط به قبل از دوران کرونا بسیار سریعتر از انتظارات بازار بوده‌است و همین عامل در کنار کاهش تنش‌های تجاری و آمار اشتغال مناسب امریکا باعث رشدشارپ بازارهای سهام در هفته گذشته شد و شاخص S&P تنها یک درصد با بازدهی مثبت در سال ۲۰۲۰ فاصله دارد و شاخص تکنولوژیک نزدک از سقف قبلی خود در زمان قبل از بحران کرونا نیز عبور کرده‌است و بازدهی سال ۲۰۲۰ آن به بیش از %۱۲ رسیده‌است.

دراروپا نیز شاخص‌های بازار سهام به سرعت درحال رشد می‌باشند و شاخص STOXX50 در هفته گذشته رشد خیر‌ه کننده %۱۱ داشته‌است.

بازارهای سهام جهانی
بازارهای سهام جهانی
بازار کالاها:

عملکرد مثبت نفت همچنان ادامه ‌دارد که علت آن بازگشت سریع‌تر از انتظار کشورها از تعطیلی و قرنطینه می‌باشد. همچنین در هفته اخیر افت شاخص دلار به بالا رفتن کالاها کمک کرد.

رشد هیجانی بازارهای سهام و آمار اشتغال فوق العاده امریکا باعث افت قیمت انس طلا شد و بنظر می‌رسد در صورت ادامه‌دار بودن داد‌ه های مثبت اقتصادی باعث فشار نزولی بر انس طلا شود، اما افت محسوس قیمت دور از انتظار می‌باشد.

آمار اشتغال فراتر از انتظار امریکا در ماه می

آمار بیکاری آمریکا
آمار بیکاری آمریکا

نرخ بیکاری آمریکا: در حالیکه انتظار می‌رفت نرخ بیکاری آمریکا در ماه می به بیش از %۱۹ برسد، اما انتشار نرخ بیکاری ۱۳.۳ درصدی نرخ بیکاری در روز جمعه باعث سورپرایز بازار شد و بازارهای سهام به شدت به آن واکنش نشان دادند و شاخص داوجونز دقایقی تا حدود ۱۰۰۰ واحد (بیش از ۴ درصد) رشد کرد.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی بورس | ۲۴ خرداد

بازار انتظار رشد ۸ میلیونی افراد بیکار را داشت در حالیکه حدود ۲.۵ میلیون نفر شغل نیز در ماه می ایجاد شده‌بود.

انس طلا نیز پس از انتشار این داده خوب اقتصادی افت محسوسی را تجربه کرد و تا ۱۶۷۰ دلار نیز پایین آمد.

اطلاعات اقتصادی اروپا
اطلاعات اقتصادی اروپا
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.