تاثیر اقتصادی کرونا بر اقتصاد جهانی و صنعت دارویی | سایت آموزش بورس ایران
تاثیر اقتصادی کرونا
  1. خانه
  2. تحلیل بنیادی بورس
  3. تاثیر اقتصادی کرونا بر اقتصاد جهانی و صنعت دارویی
تحلیل بنیادی بورس

تاثیر اقتصادی کرونا بر اقتصاد جهانی و صنعت دارویی

تاثیر اقتصادی کرونا بر اقتصاد جهانی و صنعت دارویی بخش های اصلی Toggle تاثیر اقتصادی کرونا بر اقتصاد جهانی و صنعت داروییاطلاعات تولید جهانیعرضه و تقاضا در اقتصاد جهانیانتقال سرمایهسرمایه گذاری خارجیمشکلات زنجیره تامینتاثیر بر صنایعتاثیر بر صنعت دارو در حال حاضر شیوع ((coronavirus (COVID-19) منجر به یک بحران بزرگ…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

تاثیر اقتصادی کرونا بر اقتصاد جهانی و صنعت دارویی

در حال حاضر شیوع ((coronavirus (COVID-19) منجر به یک بحران بزرگ سلامتی در چندین کشور و موجب اختلالات اساسی در اقتصاد جهانی شده است.

با این وجود احتمالاً اوضاع در هفته ها و ماه های آینده بدتر از گذشته و ممکن است ریزش اقتصادی ناشی از  این بیماری همه گیر، یکی از بزرگترین شوک های دهه های اخیر به اقتصاد جهانی را وارد نماید.

اطلاعات تولید جهانی

آمار سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل کاهش مداوم در رشد تولید را نشان می دهد ، که حاکی از نزول روند اقتصادی کلی قبل از شروع بحران COVID-19 است.

رشد تولید به زیر یک درصد کاهش یافته و در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ با ۰.۷ درصد باقی مانده است (UNIDO ، ۲۰۱۹).

سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹  نشان می دهد در همه کشور ها تنها  چند صنعت از سال گذشته ، از جمله محصولات دارویی ، و محصولات های غذایی ، رشد سالانه مثبت داشتند.

در حالی که این صنایع کالاهای اساسی مصرف کنندگان هستند و احتمالاً طی ماه های شاهد ادامه روند مثبت این صنایع خواهیم بود.

، انتظار می رود سایر صنایع تولیدی به دلیل شیوع coronavirus و پیامدهای اقتصادی ناشی از آن دچار ضربات شدیدی شوند. در نتیجه ، انتظار می رود رشد تولید ناخالص داخلی در ماه های آینده رو به کاهش باشد

عرضه و تقاضا در اقتصاد جهانی

از بعد تقاضا ، ترکیب عوامل کاهش درآمد و ترس از بیماری همه گیر منجر به کاهش هزینه های  شخصی خواهد شد. اگرچه برخی از این تأثیرات ممکن است با افزایش هزینه کردهای دولت جبران شود ، اما تقاضا در کوتاه مدت منفی خواهد بود.

این می تواند با پیامد عرضه منفی تقویت شود ، که ناشی از توقف ناگهانی فعالیت های تولیدی در مناطق تحت تأثیر و تنگناهای ناشی از آن در زنجیره های ارزش جهانی است.

در صورت ادامه این تاثیر ، به نوبه خود باعث بسته شدن گسترده کارخانه ها ، حتی در مناطقی که کمتر به ویروس مبتلا شده اند می شود.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی بورس | ۱۲ خرداد

سرانجام ، افزایش ریسک و جهش نقدینگی ناشی از شوک ویروس COVID-19 ، استرس بازارهای مالی به شدت بر اقتصاد جهانی تأثیر خواهد داشت.  و پیش بینی می شود نوسانات بیشتری در بازار ارز انجام شود.

انتقال سرمایه

این بیماری باعث انتقال سرمایه و وارونه شدن شدید سرمایه گذاری های بین المللی در بازارهای نوظهور  می شود.

در حالی که گروهی از بازار نوظهور از جمله چین ، هند ، آفریقای جنوبی و برزیل ، خالص سرمایه گذاری ۷۹ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۹ را داشته اند ، ۷۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری آمریکا فقط براساس امارهای موجود در دو ماه گذشته از آن کشورها خارج شده اند.

امور مالی بین المللی (نیویورک تایمز ، ۲۰۲۰). با این حساب ، تصمیم دولتهای G20 مبنی برانجام هر کاری که لازم باشدبرای به حداقل رساندن میزان آسیب های اجتماعی و اقتصادی ناشی از ویروس کروناو از همه مهمتر ، برای اطمینان از اقدامات در حوزه منابع حیاتی پزشکی ، محصولات کشاورزی و سایر کالاها و خدماتمورد استقبال قرار گرفت (گاردین ، ۲۰۲۰).

این انتقال سرمایه به دلیل بیرون  رفتن  سرمایه گذاران و  ورشکستگی باعث ترس دوباره این کشورها شده است که کشورهایی مانند آرژانتین ، ترکیه یا آفریقای جنوبی می توانند به زودی به سمت ورشکستگی حرکت کنند. این امر می تواند با کاهش ارزش پول در این کشورها تسریع شود.

در حالی که موارد فوق تنها نمونه ای از وضع موجود است ، اوضاع در بسیاری از کشورهای کم درآمد و متوسط به همان اندازه وحشتناک می شود و نیاز به توجه فوری از  سوی سیاستگذاران و جامعه بین المللی دارد.

سرمایه گذاری خارجی

زمانیکه که به سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) نگاه می کنیم ، تأثیر این بیماری  بیشتر به چشم می آید. در ۲۶ مارس ، سازمانUNCTAD سقوط جهانی  FDI را ۳۰٪ – ۴۰٪ در طی سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ تخمین می زند  که بسیار بیشتر از پیش بینی های قبلی است

کشورها یی که به شدت تحت تأثیر COVID-19 قرار گرفته اند به سختی آسیب دیده اند ، سایر کشورها نیز به احتمال زیاد  تاثیر ویروس را به عنوان اختلال در زنجیره تأمین در چشم انداز سرمایه گذاری احساس می کنند.

بیش از دو سوم از ۱۰۰ شرکت چند ملیتی که توسط سازمان UNCTAD بررسی شده اند ، درباره تأثیر این ویروس بر فعالیت خود صحه گذاشته اند.. بسیاری از شرکتها در حال کاهش هزینه های سرمایه گذاری در کشورهای تحت تاثیر  این ویروس، می بلشند.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی بورس ۱۵ مهر

بررسی ۵۰۰۰ شرکت برتر  در جهان نشان می دهد که پیش بینی سود برای سال مالی ۲۰۲۰ به طور متوسط ۳۰ درصد تجدید نظر شده است.

  که بیشترین تاثیرات در بخش انرژی ۲۰۸- درصد ، با شوک اضافی ناشی از افت اخیر قیمت نفت) ، خطوط هوایی ۱۱۶- درصد) و صنعت خودرو (-۴۷ درصد)  می باشد

مشکلات زنجیره تامین

ریچارد بالدوین و ائیشی تامیورا در مقاله خود در ۶ مارس ۲۰۲۰ مطرح کردند ، کشورهایی که بیشترین تولید ناخالص داخلی جهانی ، تولید و صادرات را به خود اختصاص می دهند ،بیشترین ضربه اقتصادی را متحمل می شوند.

علاوه بر این ، سیاست های کاهش واردات منجر به کاهش جهانی تقاضای کل خواهد شد که برخی از صنایع مانند گردشگری به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند ، در حالی که برخی دیگر مانند ICT و خدمات پزشکی تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت.

شوک هایی که بر اثر این بیماری به عرضه و تقاضا  کالا و خدمات  وارد می شود ،می تواند به صورتهای به شرح زیر در کشورها و صنایع مختلف شکل بگیرد.

اقتصادهایی مانند چین ، اروپا و ایالات متحده  به دلیل اثر مستقیم وضعیت سلامتی جمعیت ، بیشتر تحت تاثیر  قرار دارند.

در حال حاضر اکثر کشورهای در حال توسعه ،تحت تأثیر اثرات غیرمستقیم مربوط به سطح روابط متقابل با کشورهایی که تحت تأثیر کروناویروس قرار دارند ، می باشند ،. با این حال ، با گسترش COVID-19 به کشورهای در حال توسعه ، تأثیرات مستقیم بر آن کشورها افزایش می یابد.

حتی این فرضیه نیز محتمل است که کشورهای در حال توسعه که منابع فراوانی نیز دارند ، تحت تاثیر کاهش قیمت کالاهای  همچون مس ، نفت قرار داشته و به دلیل کاهش تقاضای بین المللی برای این قبیل  کالاها ،کشورهای توسعه یافته با کاهش در تولید روبرو خواهند شد.

تاثیر بر صنایع

coronavirus اکنون به سرعت در سرتاسر جهان رواج دارد. شواهد حکایت از خسارت به بخش تولید ، فراتر از  چین  ، یعنی بسیاری از کشورهای پیشرفته ثروتمند دارد.

طبق گزارش IBIS World ، تأثیرات مربوطه در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا ، کانادا ، آلمان ، نیوزیلند و ایالات متحده ثبت شده است.

حتما بخوانید
تحلیل بنیادی بورس ۲۹ مهر

تاثیر بر صنعت دارو

اگرچه تمرکز جهانی تاکنون عمدتاً بر بهبود فوری سلامت عمومی بوده است ، اما ,واضح است که COVID-19 از پتانسیل قابل توجهی برای ایجاد اختلال در زنجیره های دارویی برخوردار است.

با افزایش تعداد موارد جدید ابتلا ,  محدودیت های فوق نه تنها می تواند تولید داروهای ضروری را محدود کند بلکه می تواند به شدت بر تجارت شرکت هایی که مشغول فعالیت های تولید دارویی هستند نیز تأثیر بگذارد.

و تنها COVID-19 با ایجاد بحث در مورد چگونگی مدیریت بهتر زنجیره های تأمین در یک سیستم یکپارچه در سطح جهان ، ممکن است راه را برای توسعه و تولید دارویی در آینده هموار کند.

به گفته هامیلتون جی لنوکس ، ارشد VP ، توسعه تجارت در LGM Pharma ، شیوع COVID-19 نشان داده است که اهمیت چین برای صنعت داروسازی جهانی باید زیر نظر گرفته شود.

همچنین گزارش می دهند: “چین منبع اصلی API ها و فرم های دوز نهایی و همچنین تامین کننده بسیاری از مواد اولیه ضروری است.

” “درک سلطه چین در بازار از این رو ضروری است که می تواند زنجیره تأمین دارویی را ایجاد کرد و یا  آن را به خطر اندازد.”

در واقع ، دستیابی چین به تلاش های FDA برای نظارت بر وضعیت COVID-19 کاملاً نشان داده شده است ، تاکنون تقریباً ۲۰ داروی شناسایی شده اند که فقط منبع API آنها یا محصولات دارویی نهایی از چین هستند.

یکی از زمینه هایی که در هنگام شیوع COVID-19 نگرانی ایجاد کرده این احتمال است که دولت ها ممکن است صادرات مواد اصلی مانند API را ممنوع کنند.

به عنوان مثال ، مدیرکل تجارت خارجی هند صادرات ۲۶ API را در اوایل ماه مارس محدود کرد و باعث شد اتحاد دارویی هند (IPA) و انجمن تولید کنندگان داروهای هند (IDMA) پیرو آن باشند.

آنچه که  بسیار مهم است این است کشورها از این وضعیت درس گرفته تا در آینده بهتر از خود محافظت کنند.

و در مورد به اخرین روشهای توسعه واکسن ، و اطمینان از تأمین طولانی مدت مواد اولیه ضروری ، واسطه ها ، API ها و به روز باشند.

منبع: حامد صابونی و میثم بهادران

 

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.