نقش بورس در اقتصاد کشور | سایت آموزش بورس ایران
توسعه‌بخشی اقتصاد
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. نقش بورس در اقتصاد کشور
آموزش بورس

نقش بورس در اقتصاد کشور

نقش بورس در اقتصاد کشور بخش های اصلی Toggle نقش بورس در اقتصاد کشورمهمترین تفاوت های بورس با بازار سنتی:اهمیت و نقش بورس در اقتصاد دنیا بازار سهام نقش بسزایی در اقتصاد هر جامعه ای ایفا می کند. شما ممکن است از تعداد بازارهای موجود سهام در جهان شگفت زده…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

نقش بورس در اقتصاد کشور

بازار سهام نقش بسزایی در اقتصاد هر جامعه ای ایفا می کند. شما ممکن است از تعداد بازارهای موجود سهام در جهان شگفت زده شوید. در کشورهای سراسر جهان، بورس اوراق بهادار برای کمک به کسب و کار در حال افزایش سرمایهو فرصت های سرمایه گذاران برای حمایت از شرکت های جدید و تاسیس شده مورد استفاده قرار می گیرد.

هیچ محدودیت جغرافیایی یا تعصب به بازار سهام وجود ندارد، به این معنی که افراد از طیف وسیعی از کشورها می توانند از بازار سهام برای ایجاد ثروت و  سرمایه گذاری استفاده کنند.بازار سهام جهانی است و می توانید با هر استاندارد اندازه گیری، عملکرد و سود در بازار سهام فعالیت کنید.

افزایش سرمایه

بازار سهام در درجه اول در موسسات مالی ایجاد شده، برای کمک به کسب و کارها و کارآفرینان برای خرید، فروش، تجارت سهام و به منظور ارائه سرمایه به شرکت هایی که به آن نیاز دارند. اگر مبادلات سهامی نبود، کارآفرینان به منظور دستیابی به سرمایه گذاران خود به تکاپو می افتادند و تحت آن شرایط، مصرف کنندگان بدون رعایت قوانین، بدون مالیات بدون مجوز و بدون کنترل و نظارت، محصول پایانی را دریافت می کردند. سیستم بازار سهام، مفنفاهیم مالی، و مفاهیم منحصر به فردی از جمله ارائه اولیه عمومی یا IPO، لغات بین المللی برای تعریف بازارسهام است.

خدمات سرمایه گذاران

یکی دیگر از نقش های بازار سهام این است که به عنوان واسطه ای برای سرمایه گذاران بزرگ و کوچک که قصد خارج شدن از قلمرو موسسات بانکی استاندارد را دارند، عمل کنند.

اهمیت و نقش بورس در اقتصاد، به حداکثر رساندن بازدهی پس انداز است که ممکن است در حساب های بانکی استاتیک با بازده کم مانده باشند. بورس اوراق بهادار غالبا سود بیشتری را ارائه می دهد در عوض، سرمایه گذاران اقدامات اطمینان بخش، فرصت های متنوع و انعطاف پذیری را دریافت می کنند. علاوه بر این،سازمان بورس اوراق بهادار، از طریق نظارت رسمی در مورد سرمایه گذاری، اطمینان سرمایه گذاران را فراهم می کند.

شاخص سلامت

بورس اوراق بهادار می تواند به عنوان شاخصی از سلامت مالی کشور کمک کند، روند تغییرات بورس داخلی (افزایش و کاهش) موجب تغییرات اقتصاد داخلی می شود. بر اساس اطلاعات مالی مرکز آموزش سرمایه گذاری  بورس، رابطه بین یک جامعه و بورس اوراق بهادار آن چنان عمیق تعبیه شده است که تحلیل گران می توانندداخلی و یا با نشان دادن چشم اندازهای یکی از این دو،بر دیگری تاثیر بگذارند.

حتما بخوانید
حد ضرر در تحلیل بورس

حسابدهی مالی

سیستم های پیشرفته بازار مالی نیاز به اعتبار و حسابدهی دارند،  به همین دلیل نیاز است این بازار ار طرف سرمایه گذاران به عنوان بستری امن برای سرمایه گذاری شناخته شود. بنابراین،بورس اوراق بهادار از یک ساختار رسمی که توسط قوانین و مقررات حمایت می شود، سود می برد.استانداردهای مدیریتی و عملیاتی که توسط دولت ها، دفاتر و سازمان های نظارت بر عملیات بورس صورت می گیرد، اقتدار و نظارت را به موسسه می دهد و به سهامداران، سرمایه گذاران و شرکت ها، کنترل و توازن لازم را برای اعتماد سرمایه گذاران می بخشد

تأثیرات اقتصادی

فعالیت بازار سهام می تواند اقتصاد کشور را به روش های مختلفی تحت تاثیر قرار دهد. وقتی شاخص بازار بورس کاهش می یابد، هزینه ها متوقف می شود، مصرف کنندگان اعتماد به نفس خود را از دست می دهند، وضعیت مالی جامعه شروع به شکست می کند. برعکس،  وقتی شاخص بازار افزایش می یابد، اعتماد به نفس گسترش می یابد، هزینه ها و سرمایه گذاری ها افزایش می یابد.  بنا بر این فعالیت ها و عملکرد بازار بورس می تواند بر خلق و خوی جامعه نیز تاثیر گذار باشد .

تأثیر بازار بورس اوراق بهادار در توسعه اقتصادی

بورس اوراق بهادار یک نهاد محوری در بازار سرمایه است که منابع مالی برای فعالیت های اقتصادی است. این امر پس اندازها را جذب می کند و نقدینگی را برای سرمایه گذاری فراهم می کند و به کاهش خطرات سرمایه گذاری، ارائه شفافیت برای سرمایه گذاری و تشویق کارآفرینی کمک می کند. توسعه اقتصادی مستلزم تعهد به سرمایه گذاری درازمدت است. بورس اوراق بهادار سرمایه های طولانی مدت برای بخش های اصلی اقتصاد از جمله کسب و کار و دولت را فراهم می کند. شاخص های بورس اوراق بهادار اغلب به عنوان شاخص سلامت اقتصادی استفاده می شود.

افزایش سرمایه

در هر مرحله از توسعه، بخش های مختلف اقتصاد نیاز به رشد سرمایه دارند. دولت ها نیاز به سرمایه گذاری های زیربنایی دارند. این نوع سرمایه گذاری ها به تعهد سرمایه گذاری درازمدت نیاز دارند و توسط یک بورس اوراق بهادار صحیح ارائه می شوند.

نقدینگی

سرمایه گذاران بدون وجود سود شناور در بورس اوراق بهادار تمایلی به سرمایه گذاری در بلند مدت ندارند.نقدشوندگی، سرمایه گذاران را در معاملات عمومی به آرامش می رساند و می توانند  مبلغ یا سود سهام خود را هر زمان که خواستند از سرمایه گذاری خود خارج کنند. در عین حال، سرمایه گذاران در صندوق های سرمایهه گذاری باید منتظر بمانند تا سرمایه گذاری های آنها بازده تولید کند.

حتما بخوانید
حق تقدم سهام

کاهش خطر

بورس اوراق بهادار برای سرمایه گذاران، فرصت سرمایه گذاری در فعالیت های مختلف اقتصادی را فراهم می کند . علاوه بر این، آنها مسئولیت محدودی در سرمایه گذاری های خود دارند و هیچ تعهدی برای ادامه سرمایه گذاری در سرمایه گذاری های نامناسب ندارند. وجود مکانیزم کاهش خطر می تواند سرمایه گذاری بیشتری را جذب کند.

کارآفرینی

سرمایه گذاران در شرکت ها می توانند سهام خصوصی خود را به اوراق بهادار قابل فروش تبدیل کنند. این به آنها کمک می کند تا سرمایه گذاری های خود را درکسب و کار هایی که قبلا دیگران در آن سرمایه گذاری کرده اند انجام دهند و آنها را از فرصت های جدید سرمایه گذاری بهره مند کنند. وجود این سازو کار باعث افزایش کار آفرینی با استفاده از بازار بورس می شود

مهمترین تفاوت های بورس با بازار سنتی:

الف. بورس، بر خلاف بازارهای سنتی، یک بازار کاملا رسمی است و خرید و فروش در آن، براساس قوانین، مقررات و ضوابط مشخص و نظام مند انجام می شود.

ب. تفاوت دوم بورس با بازارهای سنتی، شفافیت بالای بورس است، به این معنا که وقتی که فردی تصمیم به خرید یا فروش سهام یک شرکت در بورس می گیرد، به راحتی و تنها با دسترسی به اینترنت، می تواند به همه اطلاعات مربوط به آن شرکت دسترسی داشته باشد و بعد از بررسی کامل این اطلاعات، درباره خرید یا فروش سهام آن شرکت تصمیم گیری کند، در حالی که بازارهای ستنی از چنین شفافیتی برخوردار نیستند.

ج. تفاوت دیگر بورس با بازارهای سنتی  برخورداری فعالان بورس از پشتوانه قانونی است؛ به این معنا که با توجه به اهمیت فوق العاده بورس در نظام اقتصادی کشور، قانون گذار قوانین، مقررات و ساختارهای لازم را برای حفظ حقوق سرمایه گذاران در بورس در نظر گرفته است تا سرمایه گذاران، با اطمینان خاطر از عدم بروز اتفاقاتی مثل سوء استفاده، کلاهبرداری و… در این بازار سرمایه گذارای کنند؛ مزیتی که در بازارهای سنتی وجود ندارد.

اهمیت و نقش بورس در اقتصاد دنیا

اجازه دهید تا با ذکر چند دلیل به اهمیت بورس در اقتصاد کشورها و در ابعاد بزرگتر در اقتصاد دنیا بپردازیم. مهم‌ترین نقش بورس ایجاد منبع سرمایه برای کسب‌وکار است. برای ایجاد کسب‌وکار و یا گسترش آن، هم می‌توان از بانک‌ها وام گرفت که باید بهره‌ زیادی را پرداخت کرد و معمولاً بازپرداخت‌های دشواری برای صاحبان بنگاه‌های اقتصادی دارد.در مقابل می‌توان بایک برنامه ریزی مناسب به بازار سهام وارد شد و به تمام این مشکلات پایان داد. با ورود به بازار سهام  دیگر بازپرداختی وجود ندارد اما تمام افرادی که سهم شرکت را می‌خرند به‌عنوان صاحب و سهام‌دار هستند که طبیعتاً دارایی زیادی را به سمت بنگاه اقتصادی سرازیر می‌کنند.

حتما بخوانید
استراتژی خرید و فروش پله ای در بازار بورس

طبیعتاً زمانی که یک شرکت اقتصادی به چنین سرمایه‌ای دست پیدا کند می‌تواند به‌راحتی عملیات خود را گسترش دهد و فرصت‌های شغلی بیشتری ایجاد کند که کمک به رشد اقتصادی را در پی دارد.

علاوه بر این سرمایه‌گذاران خارجی نیز می‌توانند در بورس سرمایه‌گذاری کنند. این مبحث را می‌توان این‌گونه شرح داد که بازارهای سهام کشورها برای جذب سرمایه از نقاط مختلف دنیا سعی می کنند به بهترین شکل و با قوانینی به‌جا در جهت رشد فعالیت اقتصادی تلاش کنند تا رشد بیشتری داشته باشند و سرمایه‌گذاران را جذب بازار خود کنند، پس رقابت در بین بازارهای سهام شدت گرفته و این رقابت، رشد اقتصادی کشورها را موجب شده و درنهایت منجر به رشد اقتصادی دنیا می‌شود.

بازار سهام یک پلت فرم معاملاتی را در اختیار دولت نیز قرار می‌دهد تا دولت برای پروژه‌هایی که جنبه عمومی دارد جذب سرمایه کند. در حقیقت بورس شرایطی را فراهم می‌کند که دولت از طریق اوراق قرضه افراد را در یک پروژه سهیم کرده تا هم پروژه به سرانجام برسد، هم منبع برای بودجه دولت فراهم شود و هم افراد از طریق سرمایه‌های خرد و حداقل مبلغ خرید در بورس به سود برسند. در حقیقت مجموع تمام این خصوصیات کمک به رشد اقتصاد کشورها کرده و تأثیر مثبتی در اقتصاد دنیا دارد.

ایجاد منبع سرمایه برای کسب‌وکار، امکان سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران خارجی و ایجاد منبع برای بودجه دولت از خصوصیات بورس بوده که کمک به رشد اقتصاد کشورها کرده و تأثیر مثبتی در اقتصاد دنیا دارد.

درمجموع می‌توان گفت که بازارهای مالی با جمع‌آوری پس‌اندازهای کوچک و بزرگ، بهینه کردن گردش مالی و هدایت آن‌ها به‌سوی بخش‌های مولد اقتصادی از طریق ایجاد رغبت در افراد، برای سرمایه‌گذاری در بورس می‌تواند نقش به سزایی در پیشرفت اقتصادی کشورها و درنهایت پیشرفت اقتصاد دنیا داشته باشد. زمانی که اقتصاد کشوری رشد کند کشورهای دیگر نیز برای رشد اقتصادی کشور خود تلاش بیشتری می‌کنند و بازار سهام می‌تواند کمک گسترده‌ای به آن‌ها انجام دهد که درنتیجه این پیشرفت‌ها اقتصاد دنیا پیشرفت خواهد کرد.

بدون دیدگاه

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.