سرمایه گذاری در بورس در چه صورت برای شما مناسب است ؟ | روش ورود به بورس | ECN
ورود به بورس
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. روش ورود به بورس اوراق بهادار
آموزش بورس

روش ورود به بورس اوراق بهادار

روش ورود به بورس اوراق بهادار بخش های اصلی Toggle روش ورود به بورس اوراق بهادارگام اول: دریافت کد بورسی (کد سهامداری یا کد معاملاتی)گام دوم: آموزش برای ورود به بورسگام سوم: حداقل مبلغ لازم برای ورود به بورسگام چهارم: مشاوره و تحلیل بورسیگام پنجم: آشنایی با پنل معاملاتی و…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

روش ورود به بورس اوراق بهادار

با توجه به بازدهی خوب بورس تهران نسبت به بقیه بازارها، افراد زیادی تمایل پیدا کرده‌اند در این بازار حضور یابند و سرمایه‌ مازادشان را در بورس سرمایه‌گذاری کنند.
برخی افراد  هستند که افراد تازه‌کار را از ورود به بورس منع می‌کنند و دلیل اینکار را پرریسک بودن این بازار و امکان مسدود شدن سرمایه برای مدت طولانی می‌دانند، در حالی که همه افراد می‌توانند با کسب دانش و آموزش‌های لازم و تجربیات کافی، مانند افراد حرفه‌ای در بورس سرمایه‌گذاری‌ پر سودی داشته باشند .

روش سریع ورود به بورس چیست؟ اولین قدم و کاری که برای ورود به بازار بورس باید انجام دهیم چیست؟ چگونه می‌توانیم وارد بازار بورس شویم و در بورس سرمایه گذاری کنیم؟ این سوالات و پرسش‌های مشابه آن، ذهن بسیاری از تازه واردان به بورس را به خود مشغول کرده‌است.

برای این‌که بدانیم نقطه شروع به دنیای بورس کجاست، در این مطلب ۵ گام اولی را که لازم است برای ورود به بازار بورس برداریم، با هم مرور می کنیم.

گام اول: دریافت کد بورسی (کد سهامداری یا کد معاملاتی)

کدبورسی یا کد سهامداری شناسه‌ای است برای تشخیص افراد در بازار بورس اوراق بهادار . این کد برای انجام معاملات بورسی لازم است اما کافی نیست!
برای انجام معاملات بورسی علاوه بر کد بورسی باید به سامانه معاملاتی یکی از کارگزاری های معتبر نیز دسترسی داشته باشیم.

کار پیچیده‌ای نیست. در زمانی که برای دریافت کد بورسی اقدام می‌کنید، با امضای توافق‌نامه معاملات اینترنتی یا قرارداد معاملات آنلاین، دسترسی به سامانه معاملاتی برای شما ایجاد می‌شود.

گام دوم: آموزش برای ورود به بورس

یادگیری مفاهیم بورسی، توانایی تحلیل سهام از نظر بنیادی و تکنیکال، آشنایی با دستورالعمل های بورسی و فرابورسی و در یک کلام آموزش بورس از نیازهای ضروری ورود به بازار بورس است.

فعالان بازار سرمایه و همچنین سرمایه گذاران جدید بازار اوراق بهادار، با توجه به سطح خود نیاز به آموزش و کسب دانش کافی در حوزه معاملات انواع اوراق بهادار دارند. بنابراین می توان آموزش بورس را به عنوان گام دوم ورود به بازار سرمایه دانست.

حتما بخوانید
بورس انرژی

گام سوم: حداقل مبلغ لازم برای ورود به بورس

حداقل سرمایه ای که برای ورود به بورس لازم است تا بتوانید اولین خرید خود را در بورس اوراق بهادار تجربه کنید، حدود ۱۰۰ هزارتومان است! شاید باورکردنی نباشد، اما بسیاری از خبرگان بازار سرمایه با همین مبالغ اندک شروع کرده اند و اکنون در دنیای بورس، حرفی برای گفتن دارند.

شما می‌توانید با سرمایه اندک معاملات خود را در بورس اوراق بهادار شروع کنید و رفته رفته سرمایه خود را افزایش دهید.

البته این نکته را به یاد داشته باشید که سود شما درصدی از سرمایه شما است. یعنی وقتی سرمایه شما ۱۰۰ هزارتومان است و شما۳۰ درصد سود می کنید، مبلغ سود شما ۳۰ هزار تومان  می شود. اما وقتی سرمایه شما ۱۰ میلیون تومان است و شما ۳۰ درصد سود می کنید، سود شما ۳ میلیون تومان می شود.

گام چهارم: مشاوره و تحلیل بورسی

همیشه افرادی وجود دارند که کار اصلی آنان بررسی بازارها و سهام شرکت های بورسی و فرابورسی است.

این افراد که تحلیلگر بازار بورس هستند، علاوه بر دانش و مدارکی که در این حوزه کسب کرده اند، بر اساس تجربه و بررسی مداوم بازار مهارت تحلیل و معامله سهام را نیز دارند.

تحلیلگران با بررسی وضعیت بنیادی نمادها از روی صورت های مالی و بررسی نمودارهای تکنیکال نمادها پیش بینی می‌کنند که نماد در بازه های زمانی پیش‌رو سودآوری دارد یا با ضرر همراه است.

بنابراین اگر می خواهید بدانید سهام کدام نمادها برای سرمایه گذاری خوب است، می‌توانید قبل از ورود به بورس از تحلیلگران بازار بورس جویا شوید.

گام پنجم: آشنایی با پنل معاملاتی و شروع به سرمایه گذاری در بورس

حال که چهار گام قبلی را برداشته‌اید یعنی:

  • کد بورسی و دسترسی به سامانه معاملاتی را دریافت کرده‌اید،
  • آموزش بورسی دیده‌اید،
  • سرمایه‌ای را برای ورود به بورس در نظر گرفته‌اید،
  • از مهارت مشاوران و تحلیلگران خبره بازار بورس بهره گرفته‌اید؛

گام پنجم: شروع سرمایه‌گذاری است.

برای شروع سرمایه‌گذاری در بورس کافی است به پنل معاملاتی وارد شوید و اولین درخواست خود را برای خرید سهم مدنظرتان ثبت کنید!

مزایای سرمایه‌گذاری در بورس

سرمایه‌گذاری در سهام چندین مزیت مهم دارد و به خاطر این مزیت‌ها می‌تواند گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری باشد؛

مزیت اول – برای سرمایه‌گذاری در سهام و ورود به بورس ، نیاز به سرمایه زیادی ندارید. حداقل خرید سهام در سیستم‌های معاملات آنلاین که امروز همه از آنها استفاده می‌کنند فقط ۱۰۲ هزارتومان است.

اما برای اینکه فعالیت و زمانی که شما صرف می‌کنید واقعا ارزش داشته باشد، بهتر است حداقل ۵ میلیون تومان سرمایه داشته باشید.

بسیاری از افراد هستند که ۲ میلیون، ۳ میلیون، ۵ میلیون یا بیشتر پس‌انداز کرده‌اند و مایلند آنرا به گردش درآورند و از این طریق سودی نصیب خود سازند.

حتما بخوانید
بازارگردانی و شرکت سبدگردانی ها

با این مبالغ کم معمولا هیچ کسب‌وکاری نمی‌توان راه‌اندازی کرد و به همین دلیل است که بورس جای خود را در بین افراد زیادی که سرمایه کمی دارند باز کرده است.

مزیت دوم – سرمایه شما قابل نقد شدن است. اگر شما برفرض مثال ۱۰ میلیون تومان داشته باشید و آن یک کسب و کار راه‌اندازی کنید، در صورتی که تصمیم بگیرید کسب‌وکارتان را تعطیل کنید وسایل زیادی روی دست‌تان خواهد ماند (مثلا وسایل مغازه یا کارگاه یا…) اما سرمایه‌گذاری در بورس فقط خرید برگه سهام است و اگر سهم درستی را انتخاب کرده باشید که نقدشوندگی بالایی داشته باشد، فورا می‌توانید سهام خود را بفروشید تا کارگزار ۳ روز بعد، مبلغ حاصل از فروش سهام را به حساب بانکی شما واریز کند.

مزیت سوم – خرید و فروش سهام در همه جا و در هرزمان قابل انجام است. فرقی نمی‌کند کجای دنیا باشید، فقط کافیست با یک کامپیوتر به اینترنت متصل شوید و معاملات دلخواه‌تان را از طریق پلتفرم‌های معاملاتی متنوع که برای موبایل‌ها، تبلت‌ها و کامپیوترها ساخته شده انجام دهید.

به همین دلیل است که شغل معامله‌گری سهام، یا خرید و فروش در سایر بورس‌ها و بطور کلی معامله‌گری در بازارهای مالی، رویای خیلی از افراد در دنیاست. چون به آنها آزادی می‌دهد و این افراد، سبک زندگی با پرستیژ و متفاوت با اشخاص شاغل را می‌توانند داشته باشند.

مزیت چهارم – می‌تواند برای شما ثروت عظیمی ایجاد کند. در پتانسیل بازارهای مالی برای ایجاد ثروت شکی نیست، اما کسب ثروت از طریق سرمایه‌گذاری در سهام واقعا کار هرکسی نیست و نیاز به کسب مهارت و تجربه بالا دارد.

سرمایه‌گذاری در بورس برای من مناسب است؟

قبل از اینکه به الفبای بورس بپردازیم، بهتر است بدانید خرید و فروش سهام و سرمایه‌گذاری در بورس نیازمند داشتن شناخت از خودتان است. آیا شخصی هستید که توانایی تحمل زیان و ریسک زیاد را ندارید؟ وقت آزاد شما بصورت روزانه چقدر است؟ چه انتظاری از سرمایه‌گذاری دارید؟ هدف‌تان چیست؟

بورس برای چه کسانی مناسب نیست؟

– اگر زمان کافی روزانه (حتی ۱ ساعت) در اختیار ندارید، بورس برای شما مناسب نیست.
– در صورتی که شغلی ندارید و یا در هر صورت به فکر درآمد ثابت ماهانه هستید، بورس برای شما مناسب نیست.
– اگر سرمایه‌ای که در اختیار دارید وام و قرض است، بورس برای شما مناسب نیست.– اگر تحمل زیان احتمالی و ریسک بالا را ندارید، بورس برای شما مناسب نیست.
– در صورتی که فکر می‌کنید بورس قمار است و فقط با داشتن شانس و اقبال می‌توان موفق شد، بورس برای شما مناسب نیست.
– اگر به فکر این هستید که در مدت خیلی کوتاهی ثروتمند شوید، بورس برای شما مناسب نیست.

حتما بخوانید
مدیریت سرمایه و ریسک در بازار بورس

در چه صورت بورس برای شما مناسب است؟

 – سرمایه‌ای پس‌انداز کرده‌اید که فعلا به آن نیازی ندارید و قصد دارید سودی بیشتر از سود بانکی کسب کنید.
– تصمیم گرفته‌اید بصورت حرفه‌ای شغل سرمایه‌گذاری یا معامله‌گری سهام را در پیش بگیرید.
– ریسک‌پذیری و صبر بالایی دارید و می‌خواهید طی سال‌های آینده سرمایه‌تان را افزایش دهید.
– آینده مالی‌تان برای شما مهم است و مایلید برای بهبود آینده خودتان و فرزندان‌تان قدمی مثبت برداشته باشید
– آماده هستید برای رسیدن به هدف‌تان وقت و انرژی بگذارید.
– می‌دانید که کسب ثروت و زندگی در رفاه برای شما ممکن است و آماده هستید بهای رسیدن به هدف خود را بپردازید.

مزایای معاملات آنلاین سهام

  • سرعت عمل در تصمیم‌گیری: می‌توان در چندثانیه خرید یا فروش را انجام داد.
  • کاهش اختلافات بین سرمایه‌گذار و کارگزار و کاهش اشتباهات: به دلیل اینکه شخص سرمایه‌گذار سفارشات خود را ارسال می‌کند، باید در این زمینه مهارت کسب نماید.
  • امنیت بالای معاملات آنلاین: اگر رمز عبور مناسب انتخاب کنید و آنرا در اختیار هیچکس قرار ندهید، کسی نخواهد توانست به آن دسترسی یابد.
  • نقل و انتقال الکترونیک پول: در پنل معاملات آنلاین، پرداخت آنلاین از حساب شما به حساب کارگزاری میسر است و نیازی به مراجعه به بانک نیست.
  • عدم محدودیت زمانی و مکانی برای سرمایه‌گذاری: در هرجای دنیا که باشید، کافیست یک کامپیوتر یا موبایل متصل به اینترنت داشته باشید تا بتوانید معامله کنید.

از لخاظ فنی، نحوه شروع معاملات آنلاین سهام و خرید و فروش سهم بسیار ساده است و حتی افرادی که در زمینه اینترنت دانش اندکی دارند می‌توانند خرید و فروش سهام را از طریق سیستم‌های آنلاین انجام دهند. درباره معاملات غیرحضوری و اینترنتی سهام در این مطلب می‌توانید بصورت تصویری توضیحاتی را مشاهده فرمایید.

جمع بندی ورود به بورس

گام نخست برای ورود به بورس اوراق بهادار، دریافت کد بورسی است. پس از دریافت این کد لازم است با استفاده از مطالب و ویدئوهای آموزشی در حوزه بورس اوراق بهادار و دوره های آموزش بورس از سایت جامع بورس ایران اطلاعات خود را افزایش دهید.

با حداقل سرمایه حدود ۱۰۰ هزار تومان می توانید سرمایه گذاری خود را در بورس شروع کنید. یعنی برای انجام یک معامله خرید در بورس حداقل ارزش معامله باید ۱۰۰ هزارتومان باشد.

اگر می خواهید  بدانید چه سهمی بخرید یا بفروشید، می توانید از خدمات سایت‌های تحلیل و مشاوره‌ای که مجوز این کار را دارند، استفاده کنید. سپس با آگاهی و اطلاعات سرمایه‌گذاری خود را در بورس شروع کنید.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.