مزایا و معایب صندوق های معاملاتی | سایت آموزش بورس ایران
صندوق های قابل معامله
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. مزایا و معایب صندوق های معاملاتی
آموزش بورس

مزایا و معایب صندوق های معاملاتی

مزایا و معایب صندوق های معاملاتی بخش های اصلی Toggle مزایا و معایب صندوق های معاملاتیصندوق معاملاتی یا سرمایه گذاری چیست؟انواع صندوق های معاملاتیمزایای صندوق های معاملاتیمدیریت حرفه ای دارایی هانظارت و شفافیت اطلاعاتیصرفه جویی در مقایسه با مقیاسنقد شوندگی بالاکاهش ریسک سرمایه گذاریمعایب صندوق های معاملاتی بازار بورس مدتی…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

مزایا و معایب صندوق های معاملاتی

بازار بورس مدتی است که به یکی از برترین بازارهای سرمایه گذاری در ایران تبدیل شده است و بسیاری از افراد سرمایه های خود را به سمت این بازار هدایت می کنند. افراد با سرمایه گذاری در بورس می توانند ارزش پول خود را حفظ نمایند،

از این رو در شرایط کنونی ایرانی که آینده اقتصادی هیچ کدام از بازارهای سرمایه گذاری قابل پیش بینی نمی باشد می تواند بهترین انتخاب ممکن باشد. البته سرمایه گذاری در بورس و خرید و فروش سهام نیز به دانش و تجربه کافی در این زمینه نیاز دارد.

اگر در بورس وارد شده باشید قطعا یکی از اصطلاحاتی که بارها نام آن را شنیده اید صندوق های معاملاتی و انواع آن هستند که از اهمیت ویژه ای برخوردارند. از این رو ما تصمیم گرفته ایم اطلاعاتی در خصوص این صندوق های سرمایه گذاری و مزایا و معایب آن ها در اختیار شما قرار دهیم پس تا پایان با ما همراه باشید.

صندوق های معاملاتی چیست

صندوق معاملاتی یا سرمایه گذاری چیست؟

خیلی از افراد به علت کمبود وقت، نداشتن اطلاعات و دانش لازم در مورد فرصت های سرمایه گذاری و .. معمولا پول های خود را در بانک پس انداز می کنند و همین مسئله موجب  می گردد که از سایر فرصت های سرمایه گذاری غافل شوند.

حتما بخوانید
بازارگردانی و شرکت سبدگردانی ها

از جمله بهترین فرصت های سرمایه گذاری می توان به صندوق های معاملاتی اشاره نمود. این صندوق ها در واقع نهادهای مالی هستند که تمرکز خود را بر روی سرمایه گذاری در اوراق بهادار قرار داده اند  و افراد به میزان سرمایه گذاری در این صندوق ها در میزان سود و زیان آن ها شریک خواهند بود.

در اصل صندوق های معاملاتی اقدام به جذب سرمایه های مردم نموده و این سرمایه ها را در سبدهای سرمایه گذاری اوراق بهادار سرمایه گذاری می نمایند.

صندوق های معاملاتی می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای افرادی باشد که می خواهند به صورت غیر مستقیم در بورس سرمایه گذاری داشته باشند. زیرا به این ترتیب می توانند سود بیشتری از سود بانکی کسب کنند.

مزایای صندوق سرمایه گذاری

انواع صندوق های معاملاتی

صندوق سرمایه گذاری در سهام

صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت

صندوق سرمایه گذاری مختلط

صندوق قابل معامله (ETF)

هریک از این صندوق های سرمایه گذاری در صورتی که به درستی و با تحلیل و بررسی انتخاب شود می تواند فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری باشد و با کمترین میزان ریسک سرمایه گذاران را به سود قابل توجهی برساند.

مزایای صندوق های معاملاتی

این صندوق ها یکی از ابزارهای نوین مالی محسوب می شوند که به افراد کمک می کند بدون داشتن دانش و تجربه کافی به سود قابل توجه و مناسبی دست یابند.

صندوق های معاملاتی یا سرمایه گذاری موجود در بورس دارای مزایا و معایب فراوانی برای افرادی است که در آن ها سرمایه گذاری نموده اند. از جمله مهم ترین مزایا صندوق های سرمایه گذاری می توان به موارد زیر اشاره نمود.

مدیریت حرفه ای دارایی ها

اولین و مهم ترین مزیت صندوق های معاملاتی که در آموزش بورس هم به آن اشاره می کنند مدیریت حرفه ای دارایی ها می باشد. این صندوق ها شرایطی را فراهم نموده اند تا سرمایه گذاران خرد بتوانند جهت سرمایه گذاری ازتخصص و تجربه افراد حرفه ای در زمینه سرمایه گذاری در بورس استفاده نمایند. 

حتما بخوانید
تحلیل صورت‌های مالی

تحلیل گران و مدیرانی که این صندوق های سرمایه گذاری را راه اندازی می کنند دائما در تلاش هستند که بهترین سهام ها را جهت خرید و فروش انتخاب کنند و در مناسب ترین زمان ممکن اقدام به فروش نمایند تا سود آوری مناسبی برای سرمایه گذاران داشته باشند.

نظارت و شفافیت اطلاعاتی

این صندوق ها معمولا در زمان های مشخصی مورد بازرسی سازمان بورس، اوراق بهادار و متولی و حسابرس قرار می گیرند تا شفاف سازی لازم در خصوص تمامی فعالیت هایی که انجام می دهد صورت گیرد. علاوه بر این متولی صندوق هم دائما عملکرد صندوق را کنترل می کند.

صندوق های معاملاتی

صرفه جویی در مقایسه با مقیاس

همانطور که اشاره شد از طریق جمع آوری سرمایه های خرد به وجود آمده اند  و دارندگان آن می توانند از مزیت های یک مجموعه سرمایه گذاری بزرگ بهره مند شوند.

به عنوان مثال امکان سرمایه گذاری و انتخاب های متعددی نخواهید داشت اما در صورتی که آن مبلغ را وارد صندوق های معاملاتی نمایید با فرصت های بیشتری برای سرمایه گذاری روبرو خواهید شد.

علاوه بر این با توجه به میزان بالا سرمایه ای که در صندوق های سرمایه گذاری بورس وجود دارد هزینه خرید و فروش، تحلیل و بررسی و … بین سرمایه گذاران سر شکن می گردد و می توان برای سرمایه گذاران مقرون به صرفه باشد.

نقد شوندگی بالا

یکی از مواردی که برای افراد سرمایه گذار در بورس بسیار اهمیت دارد نقد شوندگی بالا است. با استفاده از صندوق های معاملاتی  خیلی سریع می توانید پول خود را نقد نمایید. این امر در هر زمانی که قصد داشته باشید دارایی خود را نقد نمایید توسط ضامن نقد شوندگی صندوق صورت می گیرد.

حتما بخوانید
تابلوخوانی بورس و جریان سفارشات بورسی تهران

کاهش ریسک سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری طبق قوانین سازمان بورس باید از سبدهای متنوعی که دارایی های نقدی  و اوراق بهادار دارند تشکیل گردند. قسمتی از این دارایی ها را دارایی هایی با درآمد ثابت تشکیل می دهند که مانند سپردها های بانکی و اوراق مشارکت می باشند. بنابراین ریسک سرمایه گذاری در آن ها بسیار پایین است و می تواند خطر سرمایه گذاری در بورس را بکاهد.

معایب صندوق های معاملاتی

در دوره های آموزش بورس نیز به این نکته اشاره می شود که بورس و صندوق های معاملاتی آن همانند هر بازار سرمایه گذاری دیگری دارای مزایا و معایب متعددی می باشد. البته نمی توان گفت مواردی که ذکر می گردد از معایب صندوق های سرمایه گذاری هستند بلکه محدودیت های آن محسوب می شوند.

از جمله این محدودیت ها می توان به کمبود سامانه جامعی از اطلاعات صندوق ها، محدودیت درتعداد واحدهای قابل صدور صندوق، آنی بودن قیمت گذاری واحدهای سرمایه گذاری، ناشناخته بودن صندوق ها در بین بازارهای مالی و .. اشاره نمود.

البته توجه داشته باشید که بیشتر این محدودیت ها از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار به صندوق های معاملاتی اعمال گردیده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.