آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورس | سایت آموزش بورس ایران
آشنایی با نمودارها
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورس
آموزش بورس

آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورس

آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورس بخش های اصلی آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورسپادکست آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورسانواع نمودار در تحلیل بورسنمودار خطینمودار میله اینمودار کندل (شمعی)تحلیل نمودار شمعی یکی از روش های مهم و کاربردی در تحلیل بورس ، روش تکنیکال می باشد. سرمایه گذاران با…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورس

یکی از روش های مهم و کاربردی در تحلیل بورس ، روش تکنیکال می باشد. سرمایه گذاران با استفاده از تحلیل تکنیکال، به بررسی نوسانات قیمت سهام یک شرکت در گذشته می پردازند.

آن ها معتقدند که “تاریخ تکرار می شود”، لذا روند تغییرات قیمت مربوط به گذشته، در آینده نیز تکرار خواهد شد.

لذا بررسی تاریخچه یک سهام، دید صحیحی از آینده همان سهام در اختیار آن ها قرار می دهد. در این روش تحلیل بورس، داده ها را در قالب نمودار و چارت، تنظیم می کنند.

پادکست آشنایی با نمودارها جهت تحلیل بورس

به طور کلی، تحلیل تکنیکال، به استفاده از نمودار معروف است. در این نوع از تحلیل بورس ، متغیر قیمت را بر اساس زمان، در قالب نمودار ترسیم کرده و تحلیل می کنند.

استفاده از نمودار، برای تحلیل بورس، صرفه جویی در وقت محسوب می گردد. علاوه بر این، اطلاعات جامع و کاملی را در یک نگاه به تحلیل گران منتقل می کند.

تحلیل گران اغلب کارگزاری ها از سایت های بورس و کدال، برای تحلیل سهام استفاده می کنند.

برای آشنایی بیشتر با مفاهیم جدید، می توانید رادیو بورس را دنبال کنید.

تحلیل بورس با نمودار
تحلیل بورس با نمودار

انواع نمودار در تحلیل بورس

نمودارهای مورد استفاده در تحلیل بورس به روش تکنیکال، به سه روش زیر ترسیم می شوند:

  1. نمودار خطی
  2. نمودار میله ای
  3. نمودار شمعی
حتما بخوانید
مفهوم بازار اولیه و ثانویه

نمودار خطی

نمودار خطی از منظر بصری یک نمودار بسیار ساده می باشد که تحلیل بورس از طریق آن نیز به آسانی انجام خواهد شد. این نمودار از وصل کردن قیمت آخرین معامله ها بدست می آید.

در محور افقی زمان و در محور عمودی قیمت سهم مشاهده می شود. در نمودار خطی قیمت پایانی را درج می کنند زیرا از دیدگاه تحلیل گران این قیمت، در تغییرات سهم، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. 

انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال
انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال

نمودار میله ای

در این نمودار، می توان علاوه بر قیمت پایانی سهم، قیمت ابتدایی، مینیمم قیمت و ماکزیمم قیمت، را نیز در طول روز مشاهده نمود. این نمودار معمولا با دو رنگ ترسیم می شود که شامل تعدای میله های صعودی و نزولی می باشد.

در صورت  تک رنگ بودن نمودار، صعودی یا نزولی بودن میله ها را می توان از خطوط ریز افقی در کنار آن ها تشخیص داد. خطوط ریز افقی در سمت چپ میله نشان دهنده قیمت باز شدن، و سمت راست قیمت بسته شدن، می باشند. این نمودارها اطلاعات بیشتری را برای تحلیل بورس در اختیار تحلیل گران قرار می دهند.

نمودار کندل (شمعی)

نمودار شمعی، علاوه بر نمایش تغییر قیمت در یک بازه مثلا یک ماهه، کامل ترین اطلاعات را در مورد نوسانات قیمت یک سهم در طول روز نیز به تحلیل گران ارائه می دهد و لذا کامل ترین منبع برای تحلیل بورس محسوب می شود.

در نمودار شمعی، معمولا از دو رنگ سفید و مشکی استفاده می شود. شمع سفید نمایانگر روند صعودی یک سهم در طول روز و شمع مشکی نشان دهنده روند نزولی قیمت سهم می باشند.

حتما بخوانید
اوراق بدهی چیست ؟

وجه اشتراک این نمودار با نمودار میله ای این است که، قیمت ماکزیمم سهم در بالای شمع و قیمت مینیمم در قسمت پایین شمع نمایش داده می شود.

بدنه شمع، مربوط به قیمت بازگشایی و قیمت پایانی سهام هستند. بدنه شمع به وسیله یک خط عمودی به قیمت ماکزیمم و مینیمم متصل می شود، که به آن بازه ها، سایه بالا و سایه پایین گفته می شود.

نمودار شمعی
نمودار شمعی، کامل ترین منبع برای تحلیل بورس

تحلیل نمودار شمعی

بررسی طول بدنه و سایه ها در نمودار شمعی، اطلاعاتی راجع به فشار خرید یا فروش و زمان آن در اختیار تحلیل گران قرار می دهد. با اطلاعات بدست آمده از نمودار شمعی حتی می توان تا حدودی، بازار روز آینده را نیز پیش بینی کرد.

اگر بدنه شمع بزرگ باشد، بیانگر قدرت زیاد خریداران (بدنه سفید) و فروشندگان (بدنه مشکی) می باشد

خلاصه:

سرمایه گذارانی که از روش تکنیکال برای تحلیل بورس، استفاده می کنند، باید با انواع نمودارهای این روش آشنا شوند.

هر کدام از نمودارها برای منظور و هدف خاصی طراحی شده اند. به کمک نمودارها می توان تغییرات قیمت سهام یک شرکت را دقیقا مورد بررسی قرار داد و رفتار آینده همان سهم را پیش بینی کرد.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.