حمایت و مقاومت در تحلیل بورس | سایت آموزش بورس ایران
خطوط حمایت و مقاومت
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. حمایت و مقاومت در تحلیل بورس
آموزش بورس

حمایت و مقاومت در تحلیل بورس

حمایت و مقاومت در تحلیل بورس بخش های اصلی Toggle حمایت و مقاومت در تحلیل بورسپادکست حمایت و مقاومت در تحلیل بورسمعرفی مقاومت و حمایت در تحلیل بورسانواع خطوط حمایت و مقاومت۱.خطوط حمایت و مقاومت افقی۲.خطوط حمایت و مقاومت صعودی۳.خطوط حمایت و مقاومت نزولیخلاصه: یکی از روش های کاربردی در…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

حمایت و مقاومت در تحلیل بورس

یکی از روش های کاربردی در تحلیل بورس، شیوه تکنیکال می باشد.

تحلیل گران تکنیکال با نمودار سر و کار دارند چون بسیار گویاتر از داده های جدولی است.

به کمک نمودار، می توان وضعیت نسبی هر سهم را در هر روز و همچنین در گذشته بررسی نمود و رفتار آینده آن را پیش بینی کرد.

لذا باید با چندین گزاره مهم در تحلیل بورس به روش تکنیکال آشنا شد. به عنوان نمونه، می توان خطوط حمایت و مقاومت را نام برد.

پادکست حمایت و مقاومت در تحلیل بورس

معرفی مقاومت و حمایت در تحلیل بورس

حمایت، در واقع به سطحی از قیمت اطلاق می گردد که فشار تقاضا بیشتر از عرضه بوده و لذا موجب می شود که قیمت از این سطح کمتر نشود.

مقاومت نیز سطحی از قیمت است که فشار عرضه بیشتر از تقاضا بوده که موجب می شود قیمت از این سطح بالاتر نرود. در نتیجه پس از رسیدن به این سطح، قیمت ها نزولی می شوند.

از دیدگاه تحلیل بورس، خطوط حمایت و مقاومت، به نوعی موجب حفظ تعادل بازار می شوند و از افزایش یا کاهش هیجانی در قیمت جلوگیری می کنند

نمایش این سطوح در نمودار تحلیل بورس تکنیکال، اطلاعات زیادی را در مورد قیمت سهم در روزهای آتی در اختیار تحلیل گران قرار می دهد.

حتما بخوانید
صف خرید و صف فروش

اگر روی نمودار، نقاط حمایت یک سهم در طول زمان را به یکدیگر وصل کنیم، خط حمایت بدست می آید. به طور مشابه می توان خط مقاومت را نیز روی نمودار ترسیم کرد.

در واقع می توان گفت که، بازار در گذشته به این خطوط فرضی، واکنش نشان داده و لذا طبق تحلیل بورس به روش تکنیکال، توقع داریم که در آینده نیز از این خطوط پیروی کند.

به عبارت دیگر، قیمت یک سهم در حول و حوش این خطوط تغییر می کند. لذا سرمایه گذاران باید با توجه به اهمیت این خطوط، ویژگی های آن را به طور کامل بررسی نموده تا بتوانند نسبت به تغییرات بازار دید بهتری داشته باشند و تحلیل بورس را به نحو احسن انجام دهند

در اغلب مواقع، خطوط حمایت، مورد توجه خریداران، و خطوط مقاومت مورد توجه فروشندگان هستند. به عنوان مثال یک نمودار در حال نزول را در نظر بگیرید که به نقطه حمایتی خود رسیده است.

در این نقطه از قیمت، خریداران زیادی درخواست خرید سهم را دارند لذا قیمت سهم بیشتر از این نزول نخواهد کرد و چون سهم در این نقطه مورد حمایت سرمایه گذاران قرار گرفته، رشد می کند. برعکس این موضوع نیز صادق است.

زمانی که نمودار قیمت یک سهام در حال صعود است، به نقطه مقاومت برخورد کرده و در این سطح فروشندگان تمایل زیادی برای فروش سهام از خود نشان می دهند و لذا قیمت سهام افت می کند.

لذا ترسیم صحیح این خطوط در نمودار تحلیل بورس، از اهمیت زیادی برخوردار است

علاوه بر این، خرید و فروش در این سطوح، نسبت به نقاط دیگر نمودار، بیشترین سود و کمترین ضرر را در بر دارد.

حتما بخوانید
چگونه با آموزش بورس یک سهامدار حرفه ای شویم؟

انواع خطوط حمایت و مقاومت

خطوط حمایت و مقاومت روی نمودار، به سه حالت افقی، صعودی یا نزولی مشاهده می شوند:

۱.خطوط حمایت و مقاومت افقی

طبق نمودار زیر، ممکن است خطوط حمایت و مقاومت در یک نمودار به صورت افقی باشند

خطوط حمایت و مقاومت
خطوط حمایت و مقاومت

خطوط حمایت و مقاومت افقی

۲.خطوط حمایت و مقاومت صعودی

۳.خطوط حمایت و مقاومت نزولی

با توجه به این که خطوط حمایت و مقاومت از وصل کردن این نقاط در طول زمان بدست می آید، لذا نمودار آن ها ممکن است صعودی یا نزولی باشد. در ادامه نمودار مربوط به این دو حالت را ملاحظه می کنید.

خطوط حمایت و مقاومت نزولی
خطوط حمایت و مقاومت نزولی

خطوط حمایت و مقاومت نزولی

خطوط حمایت و مقاومت صعودی
خطوط حمایت و مقاومت صعودی

خطوط حمایت و مقاومت صعودی

این که بتوان در تحلیل بورس از این دو خط، جهت افزایش سود و بازدهی استفاده کرد، نیاز به آموزش و تجربه دارد. علاوه بر این، می توان از اطلاعات و داده های سایت کدال برای تصمیم گیری و تحلیل سهام استفاده کرد.

پادکست های رادیو بورس هم اطلاعات مفیدی در اختیار متقاضیان قرار می دهد.

برای شروع کار، باید پس از ثبت نام، کد بورسی خود را از کارگزاری تحویل بگیرید.

خلاصه:

همان طور که گفته شد، لازمه بررسی تکنیکال تحلیل بورس، نمودارها و چارت ها هستند.

از جمله گزاره های مهم در نموارد، خطوط حمایت و مقاومت می باشند. این خطوط از ترسیم نقاط حمایت و مقاومت به دست می آید. این دو خط پایه اغلب تحلیل های تکنیکال محسوب می شوند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.