تحلیل طلا و ارز | سایت آموزش بورس ایران
تحلیل طلا
  1. خانه
  2. تحلیل طلا
  3. تحلیل طلا و ارز
تحلیل طلا

تحلیل طلا و ارز

تحلیل طلا بخش های اصلی Toggle تحلیل طلانگاه تکنیکال به بازار ارزشاخص دلاراظهارنظر ۱۳ متخصص و کارشناس بازار ارز و طلا برای سال ۱۳۹۹ریٔیس اتحادیه طلا تهران – ابراهیم محمدولی- خرداد ۹۹ :مشاور بانکی اتاق بازرگانی تهران – مهدی ریٔیس زاده- خرداد ۹۹ :دبیر اتحادیه طلای تهران – نادر بذرافشان…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

تحلیل طلا

بخش های اصلی

به نظر می رسد در بازار ارز ایران، بازارساز از هر حربه ای بهره می برد که بتواند تقاضای ارز را در بازار به حداقل برساند! در واقع بانک مرکزی با افزایش نرخ رسمی دو هدف عمده را دنبال می کند.

اول اینکه بتواند نیاز بازار را با ارز حاصل از صادرات تامین نموده و دوم اینکه بتواند عرضه را کنترل کرده و از ایجاد آربیتراژ در بازار جلوگیری کند.

در واقع با بالا بردن نرخ رسمی و ارز نیمایی، بازارساز، صادرکنندگان را ترغیب می کند ارز حاصل از صادرات را وارد بازار کنند و تا حد امکان مجبور نشود به سمت منابع ذخیره ارزی برود.

کمبود منابع ارزی حقیقت انکارناپذیر امروز اقتصاد کشور است و همانگونه که بارها گفته شده است اولویت امروز بانک مرکزی، کنترل این منابع بوده و کنترل شاخص قیمتی در اولویت بعدی قرار دارد.

باز هم این نکته مهم تکرار می شود که با مشاهده همه جوانب و شرایط می توان گفت با وجود تفاوت هایی، بازار امروز، به هیچ عنوان شبیه بازار سال ۹۷ نیست و با وجودی که نرخ ارز با شکست مرزهای روانی حساس برای جامعه وارد کانال های خطرناک شده، اما بانک مرکزی تا به اینجای کار توانسته سفته بازی را به نسبت آن روزها به شدت کاهش دهد و با اقدامات آنی خود بعضی حمله ها و ضد حمله های ناشی از مدیریت روانی نرخ ها را کنترل کند.

حتما بخوانید
تحلیل طلا 2 مهر

سیاست جدید بانک مرکزی: دلار دولتی تنها به سه مورد اختصاص مییابد/ذخایر ارزی بخشی از طریق صادرات و بخشی نیز از طریق ذخایر بانک مرکزی تامین شد و در سال جاری با رفع مسدودیت منابع توسط دو کشور ، ۵.۲ میلیارد دلار برای ایران تامین شد.

در این میان بنا نیست ذخایر ارزی دو ماهه وارد بازار شود. چرا که از نظر تامین کالاهای اساسی، مواد اولیه و دارو مشکلی نیست

• ریٔیس سازمان غذا و دارو از تخصیص ۴۰۰ میلیون دلاری ارز دارو تا پایان خرداد خبر داد.

• اعتراض برخی فعالان بازار ارز و واردکنندگان در مقابل بانک مرکزی/در لیست اعلامی علاوه بر شرکتهای غذایی و صنعتی اسامی اشخاص حقیقی بسیاری نیز به چشم میخورد.

نگاه تکنیکال به بازار ارز

شاخص دلار

شاخص دلار با اینکه در این هفته شرایطی مثبت دارد اما به نظر می رسد که در مسیر رو به پایین آن هنوز ریزموج منفی ی دیگری باقی مانده است که می تواند دوباره آنرا به محدوده ی ۹۵.۵ واحد برگرداند و بعد از آن رشد پایدارتری را در کوتاه مدت شاهد خواهیم بود.

شاید شرایط بلندمدت اما افت بیشتری را بعدا موجب شود که برای مدت طولانی هم برقرار بماند. فعلا باید گواه های جدیدی برای شرایط بلندمدت رخ دهد تا سناریوی دقیق تری از آن داشته باشیم.

شاخص دلار
شاخص دلار

 

با دید کوتاه مدت و با توجه به رشد دلار تا ۲۰ هزار تومان می توان انتظار داشت که این شرایط تا ۲۲ هزار تومان هم ادامه یابد. اما امکان اینکه در مان مدت روند دلار با شتاب بالا به سمت ۲۷۰۰۰ تومن هم ادامه یابد، زیاد است که باید بعدا دوباره این سناریو را بررسی کرد.

با توجه به ساختارهایی که دلار داشته هم ۲۴ و هم ۲۷ هزار تومان اهداف میان مدتی محتمل برای آن می باشند که اگر قرار به محقق شدن این سطوح باشد باید شتاب بالایی را در روزهای آتی هم شاهد باشیم.

شاخص دلار
شاخص دلار

اظهارنظر ۱۳ متخصص و کارشناس بازار ارز و طلا برای سال ۱۳۹۹

ریٔیس اتحادیه طلا تهران – ابراهیم محمدولی- خرداد ۹۹ :

صعود نرخ ارز و اونس جهانی را عامل افزایش نرخ طلا و سکه طی روزهای اخیر عنوان کرد و گفت: درصورت ادامه روند صعودی نرخ ارز، نرخ طلا و سکه نیز گران خواهد شد.

حتما بخوانید
تحلیل و اخبار جهانی طلا

مشاور بانکی اتاق بازرگانی تهران – مهدی ریٔیس زاده- خرداد ۹۹ :

در این شرایط بحرانی باید دولتها به معنای واقعی به کمک مردم بشتابند و تقاضا را در یک خط متعادلی حفظ کنند تا سمت عرضه به فعالیت خود ادامه دهد، اگر این اتفاق نیفتد قیمت ارز به راحتی کاهش نمییابد.

دبیر اتحادیه طلای تهران – نادر بذرافشان – خرداد ۹۹ :

چنانچه ثبات بازار ارز و انس جهانی طلا ادامه داشته باشد، قیمت طلا تا پایان خرداد ماه گران نخواهد شد.

رییس اسبق کانون صرافان – علی اصغر سمیعی – خرداد ۹۹ :

دلیل اصلی هجوم خریداران در این زمان به بازار ارز را میتوان کاهش شتاب روند صعودی قیمتها در بورس دانست، چون همه میدانیم سرمایه از خطر گریزان است و همین که در بازاری، خطر ریزش را احساس کند، به سرعت از آن بازار خارج شده و وارد بازارهای کم خطرتر میشود.

وبسایت سیکینگ آلفا – اردیبهشت ۹۹ :

بهای طلا به روند صعودی خود ادامه می دهد و می توان شاهد یک طلا ۳ هزار دلاری در هر اونس در انتهای سال ۲۰۲۰ باشیم.

کارشناس بازارهای مالی – میثم رادپور – اردیبهشت ۹۹ :

برای سال ۹۹ مهمترین عامل موثر بر افزایش نرخ ارز را کسری بودجه دولت میدانم. برای سال ۹۹ جابه جایی جدی قیمت و جهش نرخ را برای دلار متصور نیستیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران – سیدرضی حاجی آقامیری – اردیبهشت ۹۹ :

مهمترین عامل تاثیرگذار بر نرخ دلار در سال ۹۹ ارتباط بین ایران و آمریکا است.

کیتکونیوز – اردیبهشت ۹۹ :

اکثریت تحلیلگران وال استریت و سرمایه گذاران میناستریت به افزایش قیمت طلا در هفته پیشرو خوشبین هستند. با این حال، تعداد بدبینها در این نظرسنجی افزایش یافته است.

اقتصاددان و کارشناس بازارهای مالی – مرتضی ایمانی راد – فروردین ۹۹ :

قیمت ارز و بازار ارز همچنان پیشرو در اقتصاد ایران خواهد بود بنابراین تغییرات قیمتی بخش بورس، مستغلات، خودرو گروههای کالایی، اوراق بدهی و طلا را میتوان با کمک قیمت ارز و پیشبینی قیمت ارز در داخل کشور برآورد کرد.

دبیر اتحادیه طلای تهران – نادر بذرافشان – فروردین ۹۹ :

طبق پیشبینی کارشناسان بین المللی قیمت انس جهانی طلا در سال ۹۹ به مرز یک هزار و ۸۰۰ دلار خواهد رسید، با این شرایط چنانچه قیمت انس جهانی طلا گران شود قیمت طلا نیز در بازار داخل نوسان خواهد داشت.

رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه – سهراب دل انگیزان – فروردین ۹۹ :

نمیتوان پیشبینی دقیقی از قیمت دلار در سال ۹۹ ارایه کرد، اما به نظر میرسد دولت علاقه ای به دلار زیر ۱۵ هزار تومان ندارد و من پیشبینی میکنم دلار در کانال ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان قرار بگیرد.

رئیس اسبق کانون صرافان – علی اصغر سمیعی – فروردین ۹۹ :

اگر بخواهیم اوضاع ارز در کشور را مورد بررسی قرار دهیم، دو پارامتر را می باید در نظر بگیریم؛ یکی وضعیت پول ملی است و قوت و ضعف آن و روند قوی شدن یا ضعیف شدن آن و دیگری اینکه ببینیم عرضه و تقاضای ارز در چه وضعیتی قرار دارد.

حتما بخوانید
تحلیل طلا | 10 مهر

کارشناس بازار ارز – میثم رادپور – اسفند ۹۸ :

واقعیت این است که همیشه یک دوره ثبات بعد از جهش قیمتی وجود دارد، در دورههای قبلی ما دورههای ثبات ۷ تا ۸ ساله هم داشتیم. ما باید توجه داشته باشیم که در سال ۹۷ یک بحران قیمتی به وجود آمد و نمیدانیم که دوره ثبات پس از آن تا چه زمانی خواهد بود، به همین دلیل نمیتوانیم بگوییم سال ۹۹ سال ثبات هست یا خیر.

چند نکته بسیار مهم در بازار:

اول: اینکه فشارهای روانی و هیجانات، اصلی ترین استراتژی سفته بازان در بازار است، باید شدیداً مراقب بود و از هرگونه معامله هیجانی علی الخصوص در معاملات فردایی پرهیز شود.

دوم: اینکه پیشنهاد می شود از سرمایه گذاری در بازار ارز جداً اجتناب شود و فقط نیاز واقعی وارد بازار ارز شود.

سوم: اینکه حفظ تفاوت ۵ درصدی بین بازار رسمی و بازار غیررسمی (آزاد و تلگرامی) اولویت اصلی بازار ساز است و در صورت باز شدن این فاصله برای جلوگیری از آربیتراژ می بایست باید منتظر افزایش نرخ رسمی و در برخی موارد ارز سنا بود.

چهارم: اینکه توصیه می شود معامله گران بازار ارز از گذشته درس بگیرند و برای اینکه از بازار جانمانند و ضرر سنگین نکنند به محض ورود به سود، بخشی از سرمایه خود را ریال کنند و در زمان اصلاح قیمت بتوانند خرید کنند. نکته مسلم اینجاست به نظر نمی رسد بازار سال ۹۷ در رشد ناگهانی دوباره در سال ۹۹ تکرار شود و به امید این بازار نمانند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.