بررسی حاشیه سود در تحلیل بورس | سایت آموزش بورس ایران
بررسی حاشیه سود در تحلیل
  1. خانه
  2. آموزش بورس
  3. بررسی حاشیه سود در تحلیل بورس
آموزش بورس

بررسی حاشیه سود در تحلیل بورس

بررسی حاشیه سود در تحلیل بورس بخش های اصلی Toggle بررسی حاشیه سود در تحلیل بورسپادکست بررسی حاشیه سود در تحلیل بورستعریف حاشیه سود استفاده از حاشیه سود در تحلیل بورسخلاصه : یکی از روش های تحلیل بورس، رویکرد تحلیل بنیادی می باشد. در این روش، باید وضعیت یک شرکت را…
آموزش بورس
مشاوره بورس
پیش بینی بازار

بررسی حاشیه سود در تحلیل بورس

یکی از روش های تحلیل بورس، رویکرد تحلیل بنیادی می باشد. در این روش، باید وضعیت یک شرکت را از لحاظ اقتصادی و صنعتی، مورد بررسی قرار داد تا بتوان قیمت واقعی هر سهم را تخمین زد.

پادکست بررسی حاشیه سود در تحلیل بورس

جهت تحلیل بورس به این روش، باید اطلاعات مالی، و سود و زیان شرکت را از سایت بورس معتبر مانند کدال دریافت کرد. شرکت های حاضر در بورس، موظفند که در بازه های زمانی مشخص، صورت های مالی خود را منتشر نموده تا در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.

سرمایه گذاران و تحلیل گران می توانند ضمن تحلیل این داده ها، در مورد خرید یا فروش سهام هر شرکت تصمیم گیری نمایند. لازم به یادآوری است که تمامی معاملات از طریق شرکت های کارگزاری انجام خواهد شد.

در تحلیل بورس به شیوه بنیادی، از چندین آپشن و گزاره مهم استفاده می شود. به عنوان مثال می توان به حاشیه سود اشاره کرد.

تحلیل بنیادی

در تحلیل بنیادی، از چندین آپشن و گزاره مهم استفاده می شود

تعریف حاشیه سود

یکی از گزاره های مهم و کاربردی در تحلیل بورس به روش بنیادی، حاشیه سود می باشد. حاشیه سود را می توان یکی از با اهمیت ترین موارد در سود دهی شرکت ها دانست.

در تحلیل بورس، به نسبت سود به فروش، حاشیه سود می گویند. در واقع برای محاسبه آن باید میزان سود را بر فروش تقسیم کرد. اگر عدد بدست آمده را در ۱۰۰ ضرب کنیم، درصد حاشیه سود به دست می آید.

حتما بخوانید
حقوق صاحبان سهام (Shareholders equity)

به عنوان مثال، اگر حاشیه سود شرکتی، ۲۰ درصد باشد به این معنی است که به ازای هر ۱۰۰ تومان فروش، ۲۰ تومان آن سود بوده است.

حاشیه سود

حاشیه سود از نسبت سود به فروش به دست می آید

استفاده از حاشیه سود در تحلیل بورس

در مبانی تحلیل بورس، حاشیه سود از اهمیت بالایی برخوردار است. با محاسبه و دانستن این گزاره در مورد یک شرکت، می توان تحلیل های خوبی از وضعیت شرکت ارائه داد.

در صورتی که رقم حاشیه سود برای یک شرکت نسبت به گذشته، کمتر شده باشد، می توان دلایل متعددی برای آن در نظر گرفت. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. سود دهی شرکت کمتر شده باشد
  2. قیمت محصول نسبت به گذشته کاهش داشته باشد
  3. هزینه های جانبی شرکت افزایش یافته باشد
  4. عدم توانایی مدیران شرکت در مدیریت هزینه ها

اگر حاشیه سود شرکتی نسبت به گذشته روند کاهشی داشته باشد، خرید سهام آن ها به نفع سرمایه گذار نخواهد بود.

اگر شرکتی بتواند به هر صورتی، هزینه های خود را کاهش دهد ولی سود خالص آن ها تغییر نکند، حاشیه سود آن ها افزایش خواهد یافت. در این شرایط می توان به سهام این شرکت خوش بین بود.

برای این که بتوانیم تغییرات حاشیه سود یک شرکت را بررسی کنیم، باید گزارش عملکرد دوره ای آن ها را مورد مطالعه قرار داد.

در صورتی که قصد ورود به یک سهم را داشته باشید، باید تغییرات حاشیه سود شرکت مذکور را نسبت به مقدار آن در گذشته، مقایسه کنید. افزایش حاشیه سود می تواند نوید خوبی برای ورود به یک سهم و کسب سود بالاتر باشد.

حتما بخوانید
کانون کارگزاران بورس و اوراق‌ بهادار

اما اگر در تحلیل بورس متوجه روند نزولی گزاره حاشیه سود شدید، ترجیحا (پس از بررسی دیگر گزینه های تحلیل سهام) در اسرع وقت از سهام آن شرکت خارج شوید.

حاشیه سود در تحلیل بورس

حاشیه سود در تحلیل بورس، لازم هست ولی کافی نیست

البته در بررسی و تحلیل بورس، نمی توان صرفا به یک گزاره استناد کرد و بر اساس آن به صورت مطلق تصمیم گیری نمود. با این وجود گزاره حاشیه سود، دیدگاه موثری نسبت به وضعیت فعلی شرکت و نیز مدیران آن در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.

به بیان دیگر، حاشیه سود در تحلیل بورس، لازم هست ولی کافی نیست.

برای موفقیت در بازار بورس نیاز به آموزش و تجربه دارید. جهت مدیریت زمان های مرده می توانید پادکست های تخصصی بورسی را در رادیو بورس دنبال کنید.

خلاصه :

سرمایه گذاران در تحلیل بورس به شیوه بنیادی از گزاره ای به نام حاشیه سود، جهت تعیین میزان سود دهی یک شرکت استفاده می کنند. حاشیه سود از نسبت سود به فروش به دست می آید.

در صورتی که تغییرات حاشیه سود یک شرکت، روند صعودی داشته باشد، به معنی افزایش سود سهام بوده و لذا گزینه مناسبی برای ورود محسوب می شود.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.